All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Noise measurment during the processing of logging residues by chipping

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43410%2F23%3A43923937" target="_blank" >RIV/62156489:43410/23:43923937 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Měření hluku při zpracování těžebních zbytků štěpkováním

  • Original language description

    Tato studie se zaměřuje na problematiku měření hluku při procesu zpracování těžebních zbytků pomocí štěpkování. Zpracování těžebních zbytků má významný vliv na udržitelnost a ekonomičnost v oblasti výroby dřeva a přidružené lesní výroby. Měření bylo zaměřeno na ergonomické aspekty obsluhy štěpkovače s cílem minimalizovat negativní dopady hlučnosti pracovního prostředí na pracovníky obsluhy dezintegračních strojů. Cílem této studie je analyzovat vliv hluku na pracovní podmínky obsluhy stěpkovače. Bylo provedeno měření hluku při štěpkování těžebních zbytků za pomoci prototypu vlečného štěpkovače napojeného na tříbodový závěs traktoru. Dále byly zkoumány fyziologické a psychologické parametry pracovníků. Jsou diskutovány možnosti minimalizace negativních dopadů hlučnosti na obsluhu štěpkovače, včetně návrhu změn pracovního prostředí, případně použití osobních ochranných pracovních pomůcek. V neposlední řadě je také zvažována implementace vhodných pracovních postupů, jež by mohly snížit negativní dopady pracovního procesu na obsluhu stroje.

  • Czech name

    Měření hluku při zpracování těžebních zbytků štěpkováním

  • Czech description

    Tato studie se zaměřuje na problematiku měření hluku při procesu zpracování těžebních zbytků pomocí štěpkování. Zpracování těžebních zbytků má významný vliv na udržitelnost a ekonomičnost v oblasti výroby dřeva a přidružené lesní výroby. Měření bylo zaměřeno na ergonomické aspekty obsluhy štěpkovače s cílem minimalizovat negativní dopady hlučnosti pracovního prostředí na pracovníky obsluhy dezintegračních strojů. Cílem této studie je analyzovat vliv hluku na pracovní podmínky obsluhy stěpkovače. Bylo provedeno měření hluku při štěpkování těžebních zbytků za pomoci prototypu vlečného štěpkovače napojeného na tříbodový závěs traktoru. Dále byly zkoumány fyziologické a psychologické parametry pracovníků. Jsou diskutovány možnosti minimalizace negativních dopadů hlučnosti na obsluhu štěpkovače, včetně návrhu změn pracovního prostředí, případně použití osobních ochranných pracovních pomůcek. V neposlední řadě je také zvažována implementace vhodných pracovních postupů, jež by mohly snížit negativní dopady pracovního procesu na obsluhu stroje.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40102 - Forestry

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2023

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    49. medzinárodná vedecká konferencia katedier dopravných, manipulačných, stavebných a poľnohospodárskych strojov: Vedecký recenzovaný zborník

  • ISBN

    978-80-228-3381-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    96-102

  • Publisher name

    Technická univerzita vo Zvolene

  • Place of publication

    Zvolen

  • Event location

    Dudince

  • Event date

    Sep 4, 2023

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article