Results of evaluation of new apple selections from RBIP Holovousy in the conditions of South Moravia.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F05%3A00057622" target="_blank" >RIV/62156489:43510/05:00057622 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Výsledky hodnocení vybraných genotypů jabloní z VŠÚO Holovousy v podmínkách jižní Moravy
Original language description
Výsledky hodnocení pokusů s genotypy jabloní vyšlechtěnými ve Výzkumném a šelchtitelském ústavu ovocnářském v Holovousích na MZLU v Brně. V letech 2002-2004 bylo ve třech etapách pokusů sledováno celkem 58 genotypů jabloní. Hodnocen byl stupeň odolnostik houbovým chorobám (k strupovitosti jabloně, padlí jabloně, moniliové hnilobě, fyziologické skvrnitosti), výše sklizní, průměrná hmotnost plodů a senzorická kvalita plodů. Celkem 34 genotypů bylo vyhodnoceno jako rezistentní ke strupovitosti jabloně. Nejvyšším stupněm odolnosti k strupovitosti jabloně i padlí jabloně se vyznačovaly genotypy HL 121, HL 1907, HL 1908, HL 1956, HL 151, HL 801, HL 1358, HL 1381 a HL 2163/94. Nejvyššího kumulativního výnosu dosáhla v etapě B odrůda ´Produkta´, genotypy HL 130 a HL 1711; v etapě C genotypy HL 657, HL 718 a HL 1908; v etapě D genotypy HL 151 a HL 1358. Nejvyšší průměrná hmotnost plodů byla zjištěna u HL 186A, HL 1196, HL 591, HL 764, HL 958, HL 1907, HL 2043, HL 2218A a HL 999. Vysokou senzor
Czech name
Výsledky hodnocení vybraných genotypů jabloní z VŠÚO Holovousy v podmínkách jižní Moravy
Czech description
Výsledky hodnocení pokusů s genotypy jabloní vyšlechtěnými ve Výzkumném a šelchtitelském ústavu ovocnářském v Holovousích na MZLU v Brně. V letech 2002-2004 bylo ve třech etapách pokusů sledováno celkem 58 genotypů jabloní. Hodnocen byl stupeň odolnostik houbovým chorobám (k strupovitosti jabloně, padlí jabloně, moniliové hnilobě, fyziologické skvrnitosti), výše sklizní, průměrná hmotnost plodů a senzorická kvalita plodů. Celkem 34 genotypů bylo vyhodnoceno jako rezistentní ke strupovitosti jabloně. Nejvyšším stupněm odolnosti k strupovitosti jabloně i padlí jabloně se vyznačovaly genotypy HL 121, HL 1907, HL 1908, HL 1956, HL 151, HL 801, HL 1358, HL 1381 a HL 2163/94. Nejvyššího kumulativního výnosu dosáhla v etapě B odrůda ´Produkta´, genotypy HL 130 a HL 1711; v etapě C genotypy HL 657, HL 718 a HL 1908; v etapě D genotypy HL 151 a HL 1358. Nejvyšší průměrná hmotnost plodů byla zjištěna u HL 186A, HL 1196, HL 591, HL 764, HL 958, HL 1907, HL 2043, HL 2218A a HL 999. Vysokou senzor
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GE - Plant cultivation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Vědecké práce ovocnářské
ISBN
80-902636-4-X
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
13
Pages from-to
123-135
Publisher name
VŠÚO Holovousy s.r.o.
Place of publication
Holovousy
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—