All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Changes in the antioxidative capacity in model conditions

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F07%3A00108440" target="_blank" >RIV/62156489:43510/07:00108440 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Changes in the antioxidative capacity in model conditions

  • Original language description

    This paper deals with the comparison of antioxidative capacity of model antioxidant solutions by the method of photochemiluminiscence (PCL) on the base of generated free radicals. The decrease in antioxidative capacity of individual model solutions was estimated after one week of storage under cool conditions; the effect of a repeated freezing on the content of L-ascorbic acid and its antioxidative capacity in a model solution was studied as well. Model solutions of the following compounds were compared: rutine, gallic acid, Lascorbic acid, tannin, and catechin. After a one-week period of storage of these solutions under cool conditions their antioxidative capacity decreased and the differences existing among individual antioxidants were significant. The effect of freezing on the decrease in the content of L-ascorbic acid and/or on a decrease in its overall antioxidative capacity was not demonstrated.

  • Czech name

    Zmeny antioxidačnej kapacity v modelových podmienkach

  • Czech description

    Bylo urobené porovnání antioxidačnej kapacity modelových roztoků antioxidantov photochemiluminiscenčnou metodou (PCL) pomocí vygenerovaných volných radikálů. Stanovil se pokles antioxidačnej kapacity jednotlivých modelových roztoků antioxidantov po týdenním skladovaní v chlade a sledoval se vplyv opakovaného mrazení na obsah kyseliny L-askorbové a jej antioxidační kapacitu v modelovém roztoku. Porovnávali se modelové roztoky rutinu, kyseliny galovej, kyseliny L-askorbové, tanínu, a katechinu. Byli naměřeny průkazné rozdíly mezi jednotlivými antioxidantami v jejich antioxidační kapacitě a pokles antioxidační kapacity těchto roztoků po týdenním skladovaní v chlade. Neprokázal se vplyv mrazení na snížení obsahu kyseliny L-askorbové a ani na snížení jej celkové antioxidační kapacity.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/GA525%2F06%2F1757" target="_blank" >GA525/06/1757: Polyphenolic compounds of grapes, wines and their antimutagenic and antioxidative properties</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Quality of Horticultural Production

  • ISBN

    978-80-7375-060-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    2

  • Pages from-to

    36-37

  • Publisher name

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

  • Place of publication

    Lednice

  • Event location

    Lednice

  • Event date

    Jan 1, 2007

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article