All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Disinfection resources used at cool storage and packing rooms

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F09%3A00145495" target="_blank" >RIV/62156489:43510/09:00145495 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Dezinfekční prostředky používané v chladírnách a balírnách

  • Original language description

    Zájem o použití ozonu v zemědělství a potravinářském, průmyslu trvale se zvyšuje. Ozon se dlouhodobě používá jako desinfekční prostředek v mnoha zemích. Mnohá hlediska o ozonu byla publikována jako je jeho úloha při desinfekci vody, potravinové bezpečnosti a sanitaci, jeho chemických vlastnostech a účinku pro na zahradnické produkty. Jsou známy jeho desinfekční účinky pro praktické použití a při provozu ozonátorů. Jako základní vlastnost ozonu se uvádí jeho penetrační účinky do skladovaných plodů uložených v kontejnerech. Reakce ethylenu s ozonem v okolní atmosféře je dostatečně známa a využívá se možnosti snížení jeho koncentrace v chladírnách a balírnách.

  • Czech name

    Dezinfekční prostředky používané v chladírnách a balírnách

  • Czech description

    Zájem o použití ozonu v zemědělství a potravinářském, průmyslu trvale se zvyšuje. Ozon se dlouhodobě používá jako desinfekční prostředek v mnoha zemích. Mnohá hlediska o ozonu byla publikována jako je jeho úloha při desinfekci vody, potravinové bezpečnosti a sanitaci, jeho chemických vlastnostech a účinku pro na zahradnické produkty. Jsou známy jeho desinfekční účinky pro praktické použití a při provozu ozonátorů. Jako základní vlastnost ozonu se uvádí jeho penetrační účinky do skladovaných plodů uložených v kontejnerech. Reakce ethylenu s ozonem v okolní atmosféře je dostatečně známa a využívá se možnosti snížení jeho koncentrace v chladírnách a balírnách.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QH81235" target="_blank" >QH81235: Chosen problems in growing systems of plums extended by storing of fruits.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Zahradnictví

  • ISSN

    1213-7596

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    11

  • Issue of the periodical within the volume

    11

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database