All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Activation process of food ion exchange resin for reducing amount of sulfites of wine

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F15%3A43907334" target="_blank" >RIV/62156489:43510/15:43907334 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/305/305545.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/305/305545.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Způsob aktivace potravinářského anexu pro snižování obsahu siřičitanů z vína

  • Original language description

    Způsob aktivace potravinářského anexu pro snižování obsahu siřičitanů z vína probíhá tak, že anex je v prvním stupni aktivován běžným způsobem aktivačním roztokem anex a následně v druhém stupni aktivuje aktivačním roztokem kyselin, přičemž se ve druhém aktivačním stupni použije roztok kyseliny jablečné a vinné v poměru 0:1 až 1:0 s celkovým obsahem organických kyselin 10 až 50 g.l-1. Tento postup zaručuje minimalizaci změn obsahu kyselin ve víně.

  • Czech name

    Způsob aktivace potravinářského anexu pro snižování obsahu siřičitanů z vína

  • Czech description

    Způsob aktivace potravinářského anexu pro snižování obsahu siřičitanů z vína probíhá tak, že anex je v prvním stupni aktivován běžným způsobem aktivačním roztokem anex a následně v druhém stupni aktivuje aktivačním roztokem kyselin, přičemž se ve druhém aktivačním stupni použije roztok kyseliny jablečné a vinné v poměru 0:1 až 1:0 s celkovým obsahem organických kyselin 10 až 50 g.l-1. Tento postup zaručuje minimalizaci změn obsahu kyselin ve víně.

Classification

  • Type

    P - Patent

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Patent/design ID

    305545

  • Publisher

    CZ001 -

  • Publisher name

    Industrial Property Office

  • Place of publication

    Prague

  • Publication country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Date of acceptance

    Oct 21, 2015

  • Owner name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Method of use

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence