All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Winemaking Technology

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F17%3A43912701" target="_blank" >RIV/62156489:43510/17:43912701 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vinařská technologie

  • Original language description

    Knižní publikace s názvem Vinařská technologie je určena všem profesionálním i hobby vinařům, malým i velkým vinařským podnikům, odborné veřejnosti i milovníkům vína, kteří se chtějí seznámit, poučit či nalézt odpovědi na otázky technologie výroby vín. Odborný obsah se opírá o vlastní výzkumnou činnost autorů a publikované výsledky řady renomovaných výzkumných pracovišť. Publikace je koncipována tak, aby poskytla širokému okruhu čtenářů moderní poznatky o celé cestě od vinifikace hroznů až po finální víno. V textu jsou uvedeny odkazy na seznam použité odborné literatury a aktuálně platné právní předpisy. Jednotlivé kapitoly jsou řazeny podle sledu nejdůležitějších operací ve vinařských provozech s důrazem na sklizeň a zpracování hroznů, alkoholové kvašení, rozdíly ve zpracování hroznů při výrobě rosé a červených vín, jablečno-mléčnou fermentaci, vybrané školicí operace a zrání vín. Pozornost je věnována i postupům biodynamické produkce vín, terroirovým vínům či druhotným výrobkům z hroznů. Čtenář v knize nalezne také informace o běžných i méně frekventovaných vadách vín a postupech stanovení vybraných látkových složek vína. Pro vybrané technologické postupy jsou v knize uvedeny názory zkušených technologů a specialistů z praxe. Publikace je doplněna o praktický rejstřík, řadu obrázků, tabulek a grafů.

  • Czech name

    Vinařská technologie

  • Czech description

    Knižní publikace s názvem Vinařská technologie je určena všem profesionálním i hobby vinařům, malým i velkým vinařským podnikům, odborné veřejnosti i milovníkům vína, kteří se chtějí seznámit, poučit či nalézt odpovědi na otázky technologie výroby vín. Odborný obsah se opírá o vlastní výzkumnou činnost autorů a publikované výsledky řady renomovaných výzkumných pracovišť. Publikace je koncipována tak, aby poskytla širokému okruhu čtenářů moderní poznatky o celé cestě od vinifikace hroznů až po finální víno. V textu jsou uvedeny odkazy na seznam použité odborné literatury a aktuálně platné právní předpisy. Jednotlivé kapitoly jsou řazeny podle sledu nejdůležitějších operací ve vinařských provozech s důrazem na sklizeň a zpracování hroznů, alkoholové kvašení, rozdíly ve zpracování hroznů při výrobě rosé a červených vín, jablečno-mléčnou fermentaci, vybrané školicí operace a zrání vín. Pozornost je věnována i postupům biodynamické produkce vín, terroirovým vínům či druhotným výrobkům z hroznů. Čtenář v knize nalezne také informace o běžných i méně frekventovaných vadách vín a postupech stanovení vybraných látkových složek vína. Pro vybrané technologické postupy jsou v knize uvedeny názory zkušených technologů a specialistů z praxe. Publikace je doplněna o praktický rejstřík, řadu obrázků, tabulek a grafů.

Classification

  • Type

    B - Specialist book

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • ISBN

    978-80-87498-77-4

  • Number of pages

    463

  • Publisher name

    Národní vinařské centrum, o.p.s.

  • Place of publication

    Valtice

  • UT code for WoS book