Effect of heat treatment on fatty acid composition in the meat of common carp
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F02%3A23200021" target="_blank" >RIV/62156489:_____/02:23200021 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv tepelné úpravy na obsah mastných kyselin v mase kapra
Original language description
Z kaprů chovaných v pokusném rybníce a přikrmovaných pšenicí bylo ve třetím roce života vybráno 24 jedinců. Kapři byli nafiletováni a ve filé bez kůže, v jednom syrovém a ve druhém po tepelné úpravě dušením, byl stanoven obsah mastných kyselin metodou plchromatografie po extrakci celkových lipidů směsí hexan/2-propanol. Vliv tepelné úpravy na podíl mastných kyselin byl velmi malý. Pokles C16:0, C22:5 n-3 a C22:5 n-6 však byl přesto průkazný (P<0,05) a vzestup C20:1 dokonce vysoce průkazný (P<0,01).
Czech name
Vliv tepelné úpravy na obsah mastných kyselin v mase kapra
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2002
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Medzinárodná vedecká konferencia Dni výživy zvierat
ISBN
80-8069-068-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
90-92
Publisher name
Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre v spolupráci s VÚTPHP v Banskej Bystrici
Place of publication
Banská Bystrica
Event location
VÚTPHP v Banskej Bystrici
Event date
Sep 19, 2002
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—