All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The steerage fermentation of viny cider. International scientific session "Check athenticity and quality of wines, brandy and next drinks

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F97%3A1_4_89" target="_blank" >RIV/62156489:_____/97:1_4_89 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Řízená fermentace révových moštů. Mezinárodní vědecká konference "Kontrola autentičnosti a kvality vín, pálenek a dalších nápojů".

  • Original language description

    Teplota substrátu ovlivňuje rychlost produkce (podle produkce etanolu, podle produkce glycerolu). Čisté kultury kvasinek a jejich kvasná aktivita je ovlivněna teplotou, kvasné medium bylo totožné. Produkce etanolu byla nejvyšší v prvních dnech, do tohotoobdobí se výrazně snížila koncentrace acetaldehydu, koncentrace metanolu se v zásadě neměnila, glycerol měl shodný průběh jako etanol. Údaje jsou provedeny metodami GC a HPLC. Řízené kvašení révového moštu definovanými kvasinkami, ovlivnění teploty a vposlední třetině přidání jablečno mléčných bakterií. Tato opatření zvyšují kvalitu mladého vína a je moderním trendem ve vinařské technologii. Spolu s využitím zásad povolených vinařským zákonem (technologická opatření ve fázi školení) umožňuje vysokou jakost. Výsledky ukazují průběhové trendy látkových změn.

  • Czech name

    Řízená fermentace révových moštů. Mezinárodní vědecká konference "Kontrola autentičnosti a kvality vín, pálenek a dalších nápojů".

  • Czech description

Classification

  • Type

    A - Audiovisual production

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/EP0960996031" target="_blank" >EP0960996031: Modern technologies of the grape wines production in the context of European viniculture.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    1997

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • ISBN

  • Place of publication

    Brno

  • Publisher/client name

    Ministerstvo zemědělství - aktivity projektu schválené PR

  • Version

  • Carrier ID