All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Report on result:Nutritive value of radish

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F98%3A8_1_483" target="_blank" >RIV/62156489:_____/98:8_1_483 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/62156489:_____/97:6_1_437

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Zpráva o výsledku : Nutriční hodnota ředkve

  • Original language description

    Stanovení obsahu kyseli l - askorbové, vlákniny, nitrátů a minerálních látek. Obsah kyseliny l - askorbové v rozpětí 671,4 - 974,5, nejvyšší obsah u tuzemské odrůdy Černá kulatá. Obsah vlákniny stanoven v rozpětí 14,1 - 21,4 g na 1 000g čerstvé hmoty, nejvyšší obsah opět u tuzemské odrůdy Černá kulatá. Z bílých ředkví nejvyšší obsah u odrůdy Wiela RZ. Obsah minerálních látek téměř zhodný s údaji dosaženými v roce 1997, nejvyšší obsah Ca u odrůdy Černá kulatá. Obsah nitrátů u všech odrůd překročil výrazně hygienickou normu, která je jako pro ostatní kořenovou zeleninu 500 mg, dosaženy hodnoty 1 205 - 3 000 mg. Nezbytné je upravit normu pro obsah nitrátů u ředkve, navrhujeme jako hygienickou mez hodnotu 1 500 mg, což je poloviční obsah u červené salátovéřepy.

  • Czech name

    Zpráva o výsledku : Nutriční hodnota ředkve

  • Czech description

Classification

  • Type

    V<sub>x</sub> - Unclassified - Research report containing classified information

  • CEP classification

    GC - Plant growing, crop rotation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/EP0960996018" target="_blank" >EP0960996018: Evaluation of nutritious value, quality and utility of selected kinds of vegetables in rational nutrition</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    1998

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Number of pages

    30

  • Place of publication

    Brno

  • Publisher/client name

    Ministerstvo zemědělství

  • Version