All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Microscopic characteristics of mechanically deboned poultry meat regarding the kind of used starting raw

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F07%3A00001163" target="_blank" >RIV/62157124:16270/07:00001163 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Mikroskopická charakteristika drůbežího strojně odděleného masa s ohledem na druh použité výchozí suroviny

  • Original language description

    Strojně oddělené maso bývá označováno jako velmi nestandardní surovina. Literatura poukazuje na možné tři jakostní problémy, a to na obsah kostních úlomků, neúdržnost a možné změny senzorických vlastností. Úplné zavržení této suroviny by bylo ovšem velmineekonomické a zbytečné. V současné době jsou používány šetrnější technologie a tak získaná surovina obsahuje málo vápníku (kostních úlomků) a strukturou se velmi podobá mletému masu. Celkem bylo histologicky vyšetřeno 5 skupin po 21 vzorcích drůbežíhostrojně odděleného masa získaných z různých surovin a na zařízení STORK. Cílem vyšetření bylo prostudování mikroskopické stavby a posouzení změn jednotlivých druhů tkání a zjištění množství kostních úlomků.

  • Czech name

    Mikroskopická charakteristika drůbežího strojně odděleného masa s ohledem na druh použité výchozí suroviny

  • Czech description

    Strojně oddělené maso bývá označováno jako velmi nestandardní surovina. Literatura poukazuje na možné tři jakostní problémy, a to na obsah kostních úlomků, neúdržnost a možné změny senzorických vlastností. Úplné zavržení této suroviny by bylo ovšem velmineekonomické a zbytečné. V současné době jsou používány šetrnější technologie a tak získaná surovina obsahuje málo vápníku (kostních úlomků) a strukturou se velmi podobá mletému masu. Celkem bylo histologicky vyšetřeno 5 skupin po 21 vzorcích drůbežíhostrojně odděleného masa získaných z různých surovin a na zařízení STORK. Cílem vyšetření bylo prostudování mikroskopické stavby a posouzení změn jednotlivých druhů tkání a zjištění množství kostních úlomků.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    sborník XXXVII. Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    978-80-7305-024-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    127-130

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article