Microscopic characteristics of mechanically deboned poultry meat regarding the kind of used starting raw
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F07%3A00001163" target="_blank" >RIV/62157124:16270/07:00001163 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Mikroskopická charakteristika drůbežího strojně odděleného masa s ohledem na druh použité výchozí suroviny
Original language description
Strojně oddělené maso bývá označováno jako velmi nestandardní surovina. Literatura poukazuje na možné tři jakostní problémy, a to na obsah kostních úlomků, neúdržnost a možné změny senzorických vlastností. Úplné zavržení této suroviny by bylo ovšem velmineekonomické a zbytečné. V současné době jsou používány šetrnější technologie a tak získaná surovina obsahuje málo vápníku (kostních úlomků) a strukturou se velmi podobá mletému masu. Celkem bylo histologicky vyšetřeno 5 skupin po 21 vzorcích drůbežíhostrojně odděleného masa získaných z různých surovin a na zařízení STORK. Cílem vyšetření bylo prostudování mikroskopické stavby a posouzení změn jednotlivých druhů tkání a zjištění množství kostních úlomků.
Czech name
Mikroskopická charakteristika drůbežího strojně odděleného masa s ohledem na druh použité výchozí suroviny
Czech description
Strojně oddělené maso bývá označováno jako velmi nestandardní surovina. Literatura poukazuje na možné tři jakostní problémy, a to na obsah kostních úlomků, neúdržnost a možné změny senzorických vlastností. Úplné zavržení této suroviny by bylo ovšem velmineekonomické a zbytečné. V současné době jsou používány šetrnější technologie a tak získaná surovina obsahuje málo vápníku (kostních úlomků) a strukturou se velmi podobá mletému masu. Celkem bylo histologicky vyšetřeno 5 skupin po 21 vzorcích drůbežíhostrojně odděleného masa získaných z různých surovin a na zařízení STORK. Cílem vyšetření bylo prostudování mikroskopické stavby a posouzení změn jednotlivých druhů tkání a zjištění množství kostních úlomků.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
sborník XXXVII. Lenfeldovy a Höklovy dny
ISBN
978-80-7305-024-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
127-130
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—