The influence of selenium on colour and pH of goat meat
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001626" target="_blank" >RIV/62157124:16270/08:00001626 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv přídavku selenu na barvu a pH kozího masa
Original language description
Experiment byl zaměřen na studium vlivu přídavku selenu v různých formách na kvalitu kozího masa (musculus longissimus dorsi). Barva byla měřena spektrofotometrem Minolta CM - 2600d v systému CIELAB a hodnota pH byla měřena pH-metrem s vpichovou elektrodou. Hodnota pH a barevné parametry (L*,a*,b*) byly měřeny 24 a 48 hodin po poražení. Zdroj selenu neovlivňuje hodnotu pH měřenou 24 h post-mortem, hodnota pH 48 h post-mortem vykazuje vzrůstající trend ve skupině s přídavkem organického selenu. Skupina krmená s přídavkem organického selenu má tmavší, méně červenou a méně žlutou (nižší hodnota b*) barvu v porovnání s kontrolní skupinou (bez přídavku Se) a skupinou krmenou s přídavkem anorganického selenu.
Czech name
Vliv přídavku selenu na barvu a pH kozího masa
Czech description
Experiment byl zaměřen na studium vlivu přídavku selenu v různých formách na kvalitu kozího masa (musculus longissimus dorsi). Barva byla měřena spektrofotometrem Minolta CM - 2600d v systému CIELAB a hodnota pH byla měřena pH-metrem s vpichovou elektrodou. Hodnota pH a barevné parametry (L*,a*,b*) byly měřeny 24 a 48 hodin po poražení. Zdroj selenu neovlivňuje hodnotu pH měřenou 24 h post-mortem, hodnota pH 48 h post-mortem vykazuje vzrůstající trend ve skupině s přídavkem organického selenu. Skupina krmená s přídavkem organického selenu má tmavší, méně červenou a méně žlutou (nižší hodnota b*) barvu v porovnání s kontrolní skupinou (bez přídavku Se) a skupinou krmenou s přídavkem anorganického selenu.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XXIX.
ISBN
978-80-7148-059-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
—
Publisher name
Univerzita veterinárného lekárstva Košice
Place of publication
Košice
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—