RADIOCESIUM ACTIVITY REDUCTION IN MUSHROOMS BY HEAT PRESSURE TREATMENT
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001722" target="_blank" >RIV/62157124:16270/08:00001722 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
RADIOCESIUM ACTIVITY REDUCTION IN MUSHROOMS BY HEAT PRESSURE TREATMENT
Original language description
To reduce the radiocesium content in the wet samples a pressure cooker was applied with the boiling time of 15 minutes. After cooling juice was separated from the samples. This technology offers 65 percent activity reduction on average in boiled mushrooms.
Czech name
SNIŽOVÁNÍ AKTIVITY RADIOCESIA V HOUBÁCH TEPELNOU TLAKOVOU ÚPRAVOU
Czech description
Ke snížení obsahu radiocesia vzorků v nativním stavu byl použit tlakový hrnec s dobou varu 15 minut. Po vychladnutí byly vzorky odděleny slitím od vývaru. Touto technologií dosáhneme průměrně 65% snížení aktivity 137Cs ve vařených houbách.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
BO - Biophysics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Zborník 4. Rádiobiologickej konferencie
ISBN
978-80-8077-087-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
—
Publisher name
Univerzita veterinárného lekárstva Košice
Place of publication
Košice
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—