Searching for genes encoding bacteriocins using DNA / DNA hybridization
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001790" target="_blank" >RIV/62157124:16270/08:00001790 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vyhledávání genů kódujících bakteriociny pomocí DNA/DNA hybridizace
Original language description
V dnešní době se dostává do popředí výzkum probiotik, mezi něž se řadí i některé kmeny laktobacilů. Důležitou vlastností těchto bakterií je schopnost produkovat bakteriociny. Geny kódující bakteriociny lze vyhledávat metodou DNA / DNA hybridizac. Cílem práce bylo využít metodu DNA/DNA hybridizace pro vyhledávání genů kódujících bakteriociny acidocin LFA a acidocin LFB u laktobacilů.
Czech name
Vyhledávání genů kódujících bakteriociny pomocí DNA/DNA hybridizace
Czech description
V dnešní době se dostává do popředí výzkum probiotik, mezi něž se řadí i některé kmeny laktobacilů. Důležitou vlastností těchto bakterií je schopnost produkovat bakteriociny. Geny kódující bakteriociny lze vyhledávat metodou DNA / DNA hybridizac. Cílem práce bylo využít metodu DNA/DNA hybridizace pro vyhledávání genů kódujících bakteriociny acidocin LFA a acidocin LFB u laktobacilů.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
sborník ze semináře Komise potravinářské mikrobiologie
ISBN
978-80-7080-704-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
—
Publisher name
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Place of publication
Praha
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—