The effect of pure and raw glycerol in diet on production parameters of broiler chickens
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002878" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002878 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv čistého a surového glycerolu v dietě na užitkovost brojlerových kuřat
Original language description
Do pokusu bylo zařazeno 180 jednodenních kuřat masného hybrida kombinace ROSS 308. U krmných směsí určených pro pokusné skupiny kuřat bylo 50 % sojového oleje nahrazeno čistým nebo surovým glycerolem v poměru 1:2. Kuřata obou pohlaví pokusných skupin, kterým byly podávány krmné směsi s glycerolem, dosáhla 15. a 40. den výkrmu, statisticky průkazně vyšší (P <= 0.05; P <= 0.01) průměrnou živou hmotnost ve srovnání se skupinou kontrolní. Rozdíly mezi průměrnou hmotností jatečně opracovaného těla u skupinykontrolních kuřat a pokusnými skupinami kuřat byly vysoce průkazné (P <= 0.01). Ve výtěžnosti jatečně opracovaného těla nebyly mezi kontrolou a pokusnými skupinami průkazné rozdíly. Použití glycerolu nemělo negativní vliv na zdravotní stav kuřat.
Czech name
Vliv čistého a surového glycerolu v dietě na užitkovost brojlerových kuřat
Czech description
Do pokusu bylo zařazeno 180 jednodenních kuřat masného hybrida kombinace ROSS 308. U krmných směsí určených pro pokusné skupiny kuřat bylo 50 % sojového oleje nahrazeno čistým nebo surovým glycerolem v poměru 1:2. Kuřata obou pohlaví pokusných skupin, kterým byly podávány krmné směsi s glycerolem, dosáhla 15. a 40. den výkrmu, statisticky průkazně vyšší (P <= 0.05; P <= 0.01) průměrnou živou hmotnost ve srovnání se skupinou kontrolní. Rozdíly mezi průměrnou hmotností jatečně opracovaného těla u skupinykontrolních kuřat a pokusnými skupinami kuřat byly vysoce průkazné (P <= 0.01). Ve výtěžnosti jatečně opracovaného těla nebyly mezi kontrolou a pokusnými skupinami průkazné rozdíly. Použití glycerolu nemělo negativní vliv na zdravotní stav kuřat.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník XII. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
ISBN
978-80-7305-104-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
—
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Event date
Jan 1, 2010
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—