Evaluation of fish freshness parameters designed to prepare Japanese specialties
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870335" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870335 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Sledování parametrů čerstvosti ryb určených k přípravě japonských specialit
Original language description
Cílem bylo analyzovat změny chemického složení čerstvé chlazené (resp. zmrazené) svaloviny čtyř druhů potravinově významných mořských ryb (mořan zlatý Sparus aurata, mořčák evropský Dicentrarchus labrax, makrela obecná Scomber scombrus, losos obecný Salmo salar). Uvedeny jsou výsledky laboratorního vyšetření vybraných parametrů čerstvosti (celkové těkavé dusíkaté baze, trimetylamin, číslo kyselosti, peroxidové číslo, obsah malondialdehydu).
Czech name
Sledování parametrů čerstvosti ryb určených k přípravě japonských specialit
Czech description
Cílem bylo analyzovat změny chemického složení čerstvé chlazené (resp. zmrazené) svaloviny čtyř druhů potravinově významných mořských ryb (mořan zlatý Sparus aurata, mořčák evropský Dicentrarchus labrax, makrela obecná Scomber scombrus, losos obecný Salmo salar). Uvedeny jsou výsledky laboratorního vyšetření vybraných parametrů čerstvosti (celkové těkavé dusíkaté baze, trimetylamin, číslo kyselosti, peroxidové číslo, obsah malondialdehydu).
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
22
Issue of the periodical within the volume
5
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
2
Pages from-to
33-34
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—