Quality management in the meat processing
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870371" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870371 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Řízení kvality v oboru zpracování masa
Original language description
Řízení kvality patří mezi základní úkoly managementu podniků nejen v oboru zpracování masa, ale v potravinářství obecně. Vychází z požadavků mezinárodních norem systémů bezpečnosti potravin (např. IFS, BRC, TFMS), ale každý podnik musí přijmout taková pravidla a standardy, které zaručují funkčnost systému v každodenní praxi. V oboru zpracování masa je základem řízení kvality definování specifikace výrobků a technologického postupu jejich přípravy. Důsledná vstupní, mezioperační a výstupní kontrola zajistí dohled nad dodržováním či neshodami v oblasti řízení kvality. Tyto kontroly se opírají o senzorické vyšetření, příp. laboratorní chemické nebo mikrobiální analýzy.
Czech name
Řízení kvality v oboru zpracování masa
Czech description
Řízení kvality patří mezi základní úkoly managementu podniků nejen v oboru zpracování masa, ale v potravinářství obecně. Vychází z požadavků mezinárodních norem systémů bezpečnosti potravin (např. IFS, BRC, TFMS), ale každý podnik musí přijmout taková pravidla a standardy, které zaručují funkčnost systému v každodenní praxi. V oboru zpracování masa je základem řízení kvality definování specifikace výrobků a technologického postupu jejich přípravy. Důsledná vstupní, mezioperační a výstupní kontrola zajistí dohled nad dodržováním či neshodami v oblasti řízení kvality. Tyto kontroly se opírají o senzorické vyšetření, příp. laboratorní chemické nebo mikrobiální analýzy.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
22
Issue of the periodical within the volume
2
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
7
Pages from-to
47-53
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—