All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The effect of graded doses of zn on the content of cholesterol in the egg yolk

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870872" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870872 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv odstupňovaných dávek Zn na obsah cholesterolu ve vaječném žloutku

  • Original language description

    Cílem experimentu bylo zjistit, zda zvýšené dávky zinku v krmné směsi pro nosnice ovlivní obsah cholesterolu ve vaječném žloutku. Na rozdíl od kontrolní skupiny, v níž obsah Zn v krmné směsi byl 50 mg/kg, byly krmné směsi pro experimentální skupiny upraveny (přidáním ZnO), aby obsahovaly 200 mg/kg Zn ve skupině P1, 500 mg/kg Zn ve skupině P2 a 1000 mg/kg Zn ve skupině P3. Výsledky experimentu ukázaly, že zvýšení obsahu Zn v krmné směsi snižuje obsah cholesterolu ve vaječném žloutku, kdy byl Zn obsažen až do 500 mg/kg v receptuře směsi (skupina P2). Pozorovali jsme významné (P ? 0,05) a velmi významné (P ? 0,01) rozdíly mezi kontrolní a experimentální skupiny ve střední molární koncentraci a hodnotě obsahu cholesterolu ve vaječném žloutku. Největší vlivna snižování hladiny cholesterolu ve vaječném žloutku byla pozorována ve skupině P2, kdy byla dávka 500 mg/kg Zn používané v krmné směsi.

  • Czech name

    Vliv odstupňovaných dávek Zn na obsah cholesterolu ve vaječném žloutku

  • Czech description

    Cílem experimentu bylo zjistit, zda zvýšené dávky zinku v krmné směsi pro nosnice ovlivní obsah cholesterolu ve vaječném žloutku. Na rozdíl od kontrolní skupiny, v níž obsah Zn v krmné směsi byl 50 mg/kg, byly krmné směsi pro experimentální skupiny upraveny (přidáním ZnO), aby obsahovaly 200 mg/kg Zn ve skupině P1, 500 mg/kg Zn ve skupině P2 a 1000 mg/kg Zn ve skupině P3. Výsledky experimentu ukázaly, že zvýšení obsahu Zn v krmné směsi snižuje obsah cholesterolu ve vaječném žloutku, kdy byl Zn obsažen až do 500 mg/kg v receptuře směsi (skupina P2). Pozorovali jsme významné (P ? 0,05) a velmi významné (P ? 0,01) rozdíly mezi kontrolní a experimentální skupiny ve střední molární koncentraci a hodnotě obsahu cholesterolu ve vaječném žloutku. Největší vlivna snižování hladiny cholesterolu ve vaječném žloutku byla pozorována ve skupině P2, kdy byla dávka 500 mg/kg Zn používané v krmné směsi.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    sborník IX. Kábrtovy dietetické dny

  • ISBN

    978-80-7399-125-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    139-143

  • Publisher name

    Tribun

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    May 18, 2011

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article