All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Pyramid of the quality

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871129" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871129 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Pyramida kvality

  • Original language description

    Kvalitu lze definovat jako míru splnění požadavků souborem inherentních charakteristik. V potravinářství se při hodnocení kvality produktů rozlišuje několik úrovní těchto charakteristik, které lze schematicky znázornit v podobě tzv. pyramidy kvality. V praxi je nutné uplatnit prostředky k zajištění požadované kvality, mezi které patří předpoklady (rámce), procesy a nástroje zajištění kvality. V minulosti se o rozvoj řízení kvality zasloužilo několik osobností (Deming, Juran, Feigenbaum, Ishikawa). Jakosti (kvalitě) produktů je třeba věnovat dostatek energie a prostředků ve formě prevence a kontroly. Základem je stanovení standardu kvality vyráběného produktu (výrobek nebo služba) a následná kontrola, zda nedochází k odchylkám. Cílem musí být minimálnívariabilita nastavených procesů a definovaných parametrů.

  • Czech name

    Pyramida kvality

  • Czech description

    Kvalitu lze definovat jako míru splnění požadavků souborem inherentních charakteristik. V potravinářství se při hodnocení kvality produktů rozlišuje několik úrovní těchto charakteristik, které lze schematicky znázornit v podobě tzv. pyramidy kvality. V praxi je nutné uplatnit prostředky k zajištění požadované kvality, mezi které patří předpoklady (rámce), procesy a nástroje zajištění kvality. V minulosti se o rozvoj řízení kvality zasloužilo několik osobností (Deming, Juran, Feigenbaum, Ishikawa). Jakosti (kvalitě) produktů je třeba věnovat dostatek energie a prostředků ve formě prevence a kontroly. Základem je stanovení standardu kvality vyráběného produktu (výrobek nebo služba) a následná kontrola, zda nedochází k odchylkám. Cílem musí být minimálnívariabilita nastavených procesů a definovaných parametrů.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    FM - Hygiene

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    23

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    6-10

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database