Quality management: Dry fermented sausages, part 2: Evaluation of chemical analysis
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871137" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871137 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Trvanlivé fermentované masné výrobky, 2. část
Original language description
Pro řízení kvality masných výrobků vychází zpracovatel z požadavků na daný produkt. Požadavky jsou základem pro určení specifikace výrobku, která obsahuje recepturu a popis vlastností výrobku. Míru shody s požadavky v průběhu výrobního procesu i finálních výrobků pomáhá odhalit kontrola (vstupní, mezioperační, výstupní). Analýza 20 vzorků salámu Poličan (4 výrobci po 5 výrobcích různých šarží) zaměřená na základní fyzikálně-chemické ukazatele, histochemické vyšetření (průkaz kostních úlomků) a senzorické hodnocení poskytla výsledky, které umožnily určit soulad s požadavky národní legislativy v ČR. Použitím vzorců na výpočet hodnoty QUID byl získán orientační obsah masa ve finálním výrobku, který byl porovnán s údaji na etiketách.
Czech name
Trvanlivé fermentované masné výrobky, 2. část
Czech description
Pro řízení kvality masných výrobků vychází zpracovatel z požadavků na daný produkt. Požadavky jsou základem pro určení specifikace výrobku, která obsahuje recepturu a popis vlastností výrobku. Míru shody s požadavky v průběhu výrobního procesu i finálních výrobků pomáhá odhalit kontrola (vstupní, mezioperační, výstupní). Analýza 20 vzorků salámu Poličan (4 výrobci po 5 výrobcích různých šarží) zaměřená na základní fyzikálně-chemické ukazatele, histochemické vyšetření (průkaz kostních úlomků) a senzorické hodnocení poskytla výsledky, které umožnily určit soulad s požadavky národní legislativy v ČR. Použitím vzorců na výpočet hodnoty QUID byl získán orientační obsah masa ve finálním výrobku, který byl porovnán s údaji na etiketách.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
23
Issue of the periodical within the volume
3
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
20-24
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—