All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Quality management: Dry fermented sausages, part 2: Evaluation of chemical analysis

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871137" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871137 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Trvanlivé fermentované masné výrobky, 2. část

  • Original language description

    Pro řízení kvality masných výrobků vychází zpracovatel z požadavků na daný produkt. Požadavky jsou základem pro určení specifikace výrobku, která obsahuje recepturu a popis vlastností výrobku. Míru shody s požadavky v průběhu výrobního procesu i finálních výrobků pomáhá odhalit kontrola (vstupní, mezioperační, výstupní). Analýza 20 vzorků salámu Poličan (4 výrobci po 5 výrobcích různých šarží) zaměřená na základní fyzikálně-chemické ukazatele, histochemické vyšetření (průkaz kostních úlomků) a senzorické hodnocení poskytla výsledky, které umožnily určit soulad s požadavky národní legislativy v ČR. Použitím vzorců na výpočet hodnoty QUID byl získán orientační obsah masa ve finálním výrobku, který byl porovnán s údaji na etiketách.

  • Czech name

    Trvanlivé fermentované masné výrobky, 2. část

  • Czech description

    Pro řízení kvality masných výrobků vychází zpracovatel z požadavků na daný produkt. Požadavky jsou základem pro určení specifikace výrobku, která obsahuje recepturu a popis vlastností výrobku. Míru shody s požadavky v průběhu výrobního procesu i finálních výrobků pomáhá odhalit kontrola (vstupní, mezioperační, výstupní). Analýza 20 vzorků salámu Poličan (4 výrobci po 5 výrobcích různých šarží) zaměřená na základní fyzikálně-chemické ukazatele, histochemické vyšetření (průkaz kostních úlomků) a senzorické hodnocení poskytla výsledky, které umožnily určit soulad s požadavky národní legislativy v ČR. Použitím vzorců na výpočet hodnoty QUID byl získán orientační obsah masa ve finálním výrobku, který byl porovnán s údaji na etiketách.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    23

  • Issue of the periodical within the volume

    3

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    20-24

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database