All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The survey of fish consumption in the Czech Republic

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871201" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871201 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Průzkum spotřeby ryb v České republice

  • Original language description

    Spotřeba ryb v České republice je stále nízká (5,5 kg na osobu za rok) v poměru ke světové (16 kg na osobu za rok) a to dlouhodobě. V oblíbenosti je hlavně drůbeží a vepřové maso, rybí zůstává nadále v ústraní. V této analýze byli respondenti dotazovánina ryby a rybí výrobky. Bylo zjištěno, že většina respondentů konzumuje rybí maso jedenkrát za 14 dní nebo méně, někteří vůbec, spotřeba se pohybuje převážně mezi 1-5 kg na osobu za rok a konzumenti většinou neřeší nutriční hodnotu ryb, ale konzumují je,protože jim chutnají. Bylo zjištěno, že na konzumaci ryb a rybích výrobků mají vliv finanční příjmy, věk, pohlaví a dokonce i vzdělání.

  • Czech name

    Průzkum spotřeby ryb v České republice

  • Czech description

    Spotřeba ryb v České republice je stále nízká (5,5 kg na osobu za rok) v poměru ke světové (16 kg na osobu za rok) a to dlouhodobě. V oblíbenosti je hlavně drůbeží a vepřové maso, rybí zůstává nadále v ústraní. V této analýze byli respondenti dotazovánina ryby a rybí výrobky. Bylo zjištěno, že většina respondentů konzumuje rybí maso jedenkrát za 14 dní nebo méně, někteří vůbec, spotřeba se pohybuje převážně mezi 1-5 kg na osobu za rok a konzumenti většinou neřeší nutriční hodnotu ryb, ale konzumují je,protože jim chutnají. Bylo zjištěno, že na konzumaci ryb a rybích výrobků mají vliv finanční příjmy, věk, pohlaví a dokonce i vzdělání.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    23

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    41-46

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database