All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Diet and arterial hypertension : The content of sodium in so-called "fast food" meals

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871203" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871203 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/62157124:16370/12:43871669

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Dietní opatření při arteriální hypertenzi - I. část :Vliv "Fastfoodové" potravinové kultury na celkový denní příjem sodíku vyjádřené jako hodnoty GDA

  • Original language description

    Článek pojednává o obsahu sodíku v pokrmech nazývaných pojmem "fastfood", a to jak v pokrmech připravovaných a prodávaných ve fastfoodových centrech supermarketů, tak ve výrobcích známých značek, a to Kentucky Fried Chicken (KFC), McDonalds a Crocodille.Umožní rychlou orientaci o obsahu sodíku v jednotlivých typech těchto potravin pomocí hodnoty "Guideline Daily Amounts" (doporučené denní množství), běžně užívané pod zkratkou GDA. V našem sdělení uvádíme množství sodíku v jedné porci výrobku, což pacientům usnadní výběr potravin. Cílem práce je poskytnout pacientům informace, kterých výrobků se buď přímo vyvarovat, nebo alespoň jejich příjem omezit na minimum.

  • Czech name

    Dietní opatření při arteriální hypertenzi - I. část :Vliv "Fastfoodové" potravinové kultury na celkový denní příjem sodíku vyjádřené jako hodnoty GDA

  • Czech description

    Článek pojednává o obsahu sodíku v pokrmech nazývaných pojmem "fastfood", a to jak v pokrmech připravovaných a prodávaných ve fastfoodových centrech supermarketů, tak ve výrobcích známých značek, a to Kentucky Fried Chicken (KFC), McDonalds a Crocodille.Umožní rychlou orientaci o obsahu sodíku v jednotlivých typech těchto potravin pomocí hodnoty "Guideline Daily Amounts" (doporučené denní množství), běžně užívané pod zkratkou GDA. V našem sdělení uvádíme množství sodíku v jedné porci výrobku, což pacientům usnadní výběr potravin. Cílem práce je poskytnout pacientům informace, kterých výrobků se buď přímo vyvarovat, nebo alespoň jejich příjem omezit na minimum.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    FA - Cardiovascular diseases including cardio-surgery

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Praktické lékárenství

  • ISSN

    1801-2434

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    8

  • Issue of the periodical within the volume

    3

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    143-145

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database