Influence of moisture on the structure of hygroscopic food
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871326" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871326 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv vlhkosti na strukturu hygroskopických potravin
Original language description
Studie byla provedena s cílem vyhodnotit mikroskopické změny hygroskopických materiálů (sušenek) v průběhu skladování za nepříznivé stoupající i klesající vlhkosti. Kromě mikroskopických změn byla sledována i změna poměru sušina:voda ve vzorcích a změnavodní aktivity. Výsledky ukázaly viditelné mikroskopické změny při snižování vlhkosti, které přechází i ve změny makroskopické. Při zvyšování vlhkosti si vzorek udržoval stálý vzhled, ovšem na dotek byla konzistence odlišná. Poměr sušina:voda ve vzorku sušenek kopíroval zvyšující a snižující se relativní vlhkost okolí, ovšem na konci měření, po skončení desorpce, bylo zachováno téměř dvojnásobné množství vody ve vzorku.
Czech name
Vliv vlhkosti na strukturu hygroskopických potravin
Czech description
Studie byla provedena s cílem vyhodnotit mikroskopické změny hygroskopických materiálů (sušenek) v průběhu skladování za nepříznivé stoupající i klesající vlhkosti. Kromě mikroskopických změn byla sledována i změna poměru sušina:voda ve vzorcích a změnavodní aktivity. Výsledky ukázaly viditelné mikroskopické změny při snižování vlhkosti, které přechází i ve změny makroskopické. Při zvyšování vlhkosti si vzorek udržoval stálý vzhled, ovšem na dotek byla konzistence odlišná. Poměr sušina:voda ve vzorku sušenek kopíroval zvyšující a snižující se relativní vlhkost okolí, ovšem na konci měření, po skončení desorpce, bylo zachováno téměř dvojnásobné množství vody ve vzorku.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník přednášek a posterů XLII. Lenfeldovy a Höklovy dny
ISBN
978-80-7305-632-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
268-270
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Oct 17, 2012
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—