All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Modelling and prediction of equilibrium moisture content of skim milk powder

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872176" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872176 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Modelování a predikce rovnovážných vlhkostí sušeného nízkotučného mléka

  • Original language description

    Byly stanoveny sorpční izotermy vlhkosti sušeného nízkotučného mléka manometrickou metodou. Rovnovážné vlhkosti pro adsorpci a desorpci vzorků byly zjišťovány při teplotě okolního prostředí v rozmezí 5 až 20 °C a rovnovážné vlhkosti 11 až 97 %. Modely sorpčních izoterem a koeficienty determinace byly stanoveny za použití programu Maple. Koeficienty determinace pro adsorpci a desorpci při 5 °C činily 0,998 a 0,996, při 10 °C 0,999 a 0,998 a při 20 °C 0,997 a 0,993. Rovnovážné obsahy vlhkosti odpovídajícíkritické hodnotě vodní aktivity 0,6 pro adsorpci byly 6,666 při 5 °C, 8,712 při 10 °C a 8,256 při 20 °C. Rovnovážné vlhkosti odpovídající kritické hodnotě pro desorpci pak činily 9,412 při 5 °C, 10,338 při 10 °C a 10,841 při 20 °C. Pokud budou tyto hodnoty dodrženy, nenastane ve výrobku rozvoj nežádoucích mikroorganismů.

  • Czech name

    Modelování a predikce rovnovážných vlhkostí sušeného nízkotučného mléka

  • Czech description

    Byly stanoveny sorpční izotermy vlhkosti sušeného nízkotučného mléka manometrickou metodou. Rovnovážné vlhkosti pro adsorpci a desorpci vzorků byly zjišťovány při teplotě okolního prostředí v rozmezí 5 až 20 °C a rovnovážné vlhkosti 11 až 97 %. Modely sorpčních izoterem a koeficienty determinace byly stanoveny za použití programu Maple. Koeficienty determinace pro adsorpci a desorpci při 5 °C činily 0,998 a 0,996, při 10 °C 0,999 a 0,998 a při 20 °C 0,997 a 0,993. Rovnovážné obsahy vlhkosti odpovídajícíkritické hodnotě vodní aktivity 0,6 pro adsorpci byly 6,666 při 5 °C, 8,712 při 10 °C a 8,256 při 20 °C. Rovnovážné vlhkosti odpovídající kritické hodnotě pro desorpci pak činily 9,412 při 5 °C, 10,338 při 10 °C a 10,841 při 20 °C. Pokud budou tyto hodnoty dodrženy, nenastane ve výrobku rozvoj nežádoucích mikroorganismů.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník příspěvků XV. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    978-80-7305-650-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    52-54

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    May 30, 2013

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article