All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Impact of stress and welfare on the production of poultry meat

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872178" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872178 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv stresu a welfare na produkci drůbežího masa

  • Original language description

    Komerčně vykrmovaná drůbež je vystavena řadě faktorů vyvolávajících stres. Působení stresu během výkrmu a před porážkou může negativně ovlivnit kvalitu masa, což je z ekonomického pohledu nežádoucí. V produkci drůbežího masa proto musí být kladen důraz na welfare brojlerových kuřat. Tato práce se zabývá působením vybraných stresových faktorů v organizmu a jejich dopadem na svalovinu drůbeže. Dále jsou zde uvedeny možnosti minimalizace působení stresu na organizmus, zejména (možností) využití přidání rostlinných olejů a probiotik do krmiva. V neposlední řadě se práce zabývá možností využití určitých látek (biopterinu a neopterinu), produkovaných imunitním systémem brojlerů působením stresu, jako markerů stresového zatížení.

  • Czech name

    Vliv stresu a welfare na produkci drůbežího masa

  • Czech description

    Komerčně vykrmovaná drůbež je vystavena řadě faktorů vyvolávajících stres. Působení stresu během výkrmu a před porážkou může negativně ovlivnit kvalitu masa, což je z ekonomického pohledu nežádoucí. V produkci drůbežího masa proto musí být kladen důraz na welfare brojlerových kuřat. Tato práce se zabývá působením vybraných stresových faktorů v organizmu a jejich dopadem na svalovinu drůbeže. Dále jsou zde uvedeny možnosti minimalizace působení stresu na organizmus, zejména (možností) využití přidání rostlinných olejů a probiotik do krmiva. V neposlední řadě se práce zabývá možností využití určitých látek (biopterinu a neopterinu), produkovaných imunitním systémem brojlerů působením stresu, jako markerů stresového zatížení.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GJ - Diseases and animal vermin, veterinary medicine

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník přednášek a posterů XLIII. Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    978-80-7305-664-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    284-287

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Oct 2, 2013

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article