The methods for the detection of frozen/thawed meat: histology and enzymatic activity
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872387" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872387 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60461373:22330/13:43895221
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Metody detekce zmražení/rozmražení masa: histologie a enzymová aktivita
Original language description
Hovězí m. semimembranosus byl použit pro sledování vlivu chladírenského a mrazírenského skladování na buněčnou strukturu masa, jejíž poškození krystaly ledu vede k uvolnění mitochondriálních enzymů do sarkoplazmy a jejich následné detekci. Byla měřena aktivita citrátsyntázy a akonitázyPoškození buněčných struktur svalových vláken bylo stanoveno pomocí optické mikroskopie histologických řezů. Použitím enzymu akonitázy byl prokázán rozdíl v enzymatické aktivitě chlazeného a rozmraženého masa a byly patrnéi rozdíly v poškození svalových vláken.
Czech name
Metody detekce zmražení/rozmražení masa: histologie a enzymová aktivita
Czech description
Hovězí m. semimembranosus byl použit pro sledování vlivu chladírenského a mrazírenského skladování na buněčnou strukturu masa, jejíž poškození krystaly ledu vede k uvolnění mitochondriálních enzymů do sarkoplazmy a jejich následné detekci. Byla měřena aktivita citrátsyntázy a akonitázyPoškození buněčných struktur svalových vláken bylo stanoveno pomocí optické mikroskopie histologických řezů. Použitím enzymu akonitázy byl prokázán rozdíl v enzymatické aktivitě chlazeného a rozmraženého masa a byly patrnéi rozdíly v poškození svalových vláken.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: New procedures in utilisation of agricultural products improving food quality, safety, competitiveness and consumer?s nutritional and health benefit.</a><br>
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník přednášek a posterů XLIII. Lenfeldovy a Höklovy dny
ISBN
978-80-7305-664-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
255-258
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Oct 2, 2013
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—