All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The methods for the detection of frozen/thawed meat: histology and enzymatic activity

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872387" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872387 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60461373:22330/13:43895221

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Metody detekce zmražení/rozmražení masa: histologie a enzymová aktivita

  • Original language description

    Hovězí m. semimembranosus byl použit pro sledování vlivu chladírenského a mrazírenského skladování na buněčnou strukturu masa, jejíž poškození krystaly ledu vede k uvolnění mitochondriálních enzymů do sarkoplazmy a jejich následné detekci. Byla měřena aktivita citrátsyntázy a akonitázyPoškození buněčných struktur svalových vláken bylo stanoveno pomocí optické mikroskopie histologických řezů. Použitím enzymu akonitázy byl prokázán rozdíl v enzymatické aktivitě chlazeného a rozmraženého masa a byly patrnéi rozdíly v poškození svalových vláken.

  • Czech name

    Metody detekce zmražení/rozmražení masa: histologie a enzymová aktivita

  • Czech description

    Hovězí m. semimembranosus byl použit pro sledování vlivu chladírenského a mrazírenského skladování na buněčnou strukturu masa, jejíž poškození krystaly ledu vede k uvolnění mitochondriálních enzymů do sarkoplazmy a jejich následné detekci. Byla měřena aktivita citrátsyntázy a akonitázyPoškození buněčných struktur svalových vláken bylo stanoveno pomocí optické mikroskopie histologických řezů. Použitím enzymu akonitázy byl prokázán rozdíl v enzymatické aktivitě chlazeného a rozmraženého masa a byly patrnéi rozdíly v poškození svalových vláken.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: New procedures in utilisation of agricultural products improving food quality, safety, competitiveness and consumer?s nutritional and health benefit.</a><br>

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník přednášek a posterů XLIII. Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    978-80-7305-664-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    255-258

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Oct 2, 2013

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article