VFU VETSENSE - software for sensory analysisof food
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873023" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43873023 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
VFU VETSENSE - software pro senzorickou analýzu potravin
Original language description
Senzorická analýza je poměrně mladý vědecký obor a prochází neustálým vývojem, který je v přímé návaznosti na rozvoj ostatních vědních oborů a především moderních technologií. S tím souvisí také zavádění a vybavování laboratoří pro senzorickou analýzu výpočetní technikou a vývojem cíleného software pro sběr dat a následné vyhodnocení a interpretaci výsledků senzorického hodnocení. Aplikace těchto technologií výrazně usnadňují a urychlují výzkumným pracovníkům jejich práci a mohou se podle množství provedených hodnocení promítnout i do ekonomických úspor. Díky Operačnímu programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost bylo zrealizováno osazení hodnotitelských míst v laboratořích senzorické analýzy Ústavu hygieny a technologie masa VFU Brno počítačovými jednotkami. V přímé návaznosti je pak vědecko-výzkumnými pracovníky vyvíjen také software VFU VETSENSE, který představuje unikátní produkt v rámci oboru aplikovaná senzorická analýza.
Czech name
VFU VETSENSE - software pro senzorickou analýzu potravin
Czech description
Senzorická analýza je poměrně mladý vědecký obor a prochází neustálým vývojem, který je v přímé návaznosti na rozvoj ostatních vědních oborů a především moderních technologií. S tím souvisí také zavádění a vybavování laboratoří pro senzorickou analýzu výpočetní technikou a vývojem cíleného software pro sběr dat a následné vyhodnocení a interpretaci výsledků senzorického hodnocení. Aplikace těchto technologií výrazně usnadňují a urychlují výzkumným pracovníkům jejich práci a mohou se podle množství provedených hodnocení promítnout i do ekonomických úspor. Díky Operačnímu programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost bylo zrealizováno osazení hodnotitelských míst v laboratořích senzorické analýzy Ústavu hygieny a technologie masa VFU Brno počítačovými jednotkami. V přímé návaznosti je pak vědecko-výzkumnými pracovníky vyvíjen také software VFU VETSENSE, který představuje unikátní produkt v rámci oboru aplikovaná senzorická analýza.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
O - Projekt operacniho programu
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
25
Issue of the periodical within the volume
4
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
32-34
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—