All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

VFU VETSENSE - software for sensory analysisof food

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873023" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43873023 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    VFU VETSENSE - software pro senzorickou analýzu potravin

  • Original language description

    Senzorická analýza je poměrně mladý vědecký obor a prochází neustálým vývojem, který je v přímé návaznosti na rozvoj ostatních vědních oborů a především moderních technologií. S tím souvisí také zavádění a vybavování laboratoří pro senzorickou analýzu výpočetní technikou a vývojem cíleného software pro sběr dat a následné vyhodnocení a interpretaci výsledků senzorického hodnocení. Aplikace těchto technologií výrazně usnadňují a urychlují výzkumným pracovníkům jejich práci a mohou se podle množství provedených hodnocení promítnout i do ekonomických úspor. Díky Operačnímu programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost bylo zrealizováno osazení hodnotitelských míst v laboratořích senzorické analýzy Ústavu hygieny a technologie masa VFU Brno počítačovými jednotkami. V přímé návaznosti je pak vědecko-výzkumnými pracovníky vyvíjen také software VFU VETSENSE, který představuje unikátní produkt v rámci oboru aplikovaná senzorická analýza.

  • Czech name

    VFU VETSENSE - software pro senzorickou analýzu potravin

  • Czech description

    Senzorická analýza je poměrně mladý vědecký obor a prochází neustálým vývojem, který je v přímé návaznosti na rozvoj ostatních vědních oborů a především moderních technologií. S tím souvisí také zavádění a vybavování laboratoří pro senzorickou analýzu výpočetní technikou a vývojem cíleného software pro sběr dat a následné vyhodnocení a interpretaci výsledků senzorického hodnocení. Aplikace těchto technologií výrazně usnadňují a urychlují výzkumným pracovníkům jejich práci a mohou se podle množství provedených hodnocení promítnout i do ekonomických úspor. Díky Operačnímu programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost bylo zrealizováno osazení hodnotitelských míst v laboratořích senzorické analýzy Ústavu hygieny a technologie masa VFU Brno počítačovými jednotkami. V přímé návaznosti je pak vědecko-výzkumnými pracovníky vyvíjen také software VFU VETSENSE, který představuje unikátní produkt v rámci oboru aplikovaná senzorická analýza.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    O - Projekt operacniho programu

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    25

  • Issue of the periodical within the volume

    4

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    32-34

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database