Methods for extraction of bacterial DNA from faeces of poultry
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873029" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43873029 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Metody izolace bakteriální DNA z faeces drůbeže
Original language description
Cílem této práce bylo hodnocení a porovnání účinnosti izolace bakteriální DNA z faeces drůbeže. K tomuto účelu bylo použito 9 komerčních izolačních kitů, izolace varem a fenol-chloroformová izolace. Vhodnost vybraných izolačních postupů byla hodnocena pomocí měření koncentrace DNA a poměrů absorbancí, vizualizací izolátu na agarózovém gelu a PCR. Výsledky hodnocení sledovaných parametrů ukázaly jako nejefektivnější kity pro požadavky řešitelského pracoviště Power Food Microbial DNA Isolation Kit a PowerBiofilm DNA Isolation Kit (MO Bio, USA). Cílem této studie bylo posouzení vybraných metod pro izolaci bakteriální DNA s důrazem na typ vzorku.
Czech name
Metody izolace bakteriální DNA z faeces drůbeže
Czech description
Cílem této práce bylo hodnocení a porovnání účinnosti izolace bakteriální DNA z faeces drůbeže. K tomuto účelu bylo použito 9 komerčních izolačních kitů, izolace varem a fenol-chloroformová izolace. Vhodnost vybraných izolačních postupů byla hodnocena pomocí měření koncentrace DNA a poměrů absorbancí, vizualizací izolátu na agarózovém gelu a PCR. Výsledky hodnocení sledovaných parametrů ukázaly jako nejefektivnější kity pro požadavky řešitelského pracoviště Power Food Microbial DNA Isolation Kit a PowerBiofilm DNA Isolation Kit (MO Bio, USA). Cílem této studie bylo posouzení vybraných metod pro izolaci bakteriální DNA s důrazem na typ vzorku.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
EB - Genetics and molecular biology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník přednášek a posterů Hygiena a technologie potravin XLIV
ISBN
978-80-7305-729-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
94-96
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Oct 15, 2014
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—