Raw materials identification of meat products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873206" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43873206 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Identifikace složení masných polotovarů
Original language description
Článek popisuje složení čtyř výrobků ze skupiny masných polotovarů a čtyř výrobků ze skupiny kuchyňských masných polotovarů. Složení bylo stanoveno mikroskopicky za použití histologických barviv. Pro stanovení stupně porušení kosterní svaloviny bylo použito barvení dle Calleji. Pro popis mikrostruktury výrobků, barvení Hematoxylin Eozin. Pro průkaz kostní tkáně barvení Alizarinovou červení. Pro stanovení polysacharidů barvení PAS Calleja. Z živočišných surovin byla detekována kosterní svalovina, SOM, apojivové tkáně. Z rostlinných surovin byly detekovány škroby, nativní koření, hydrokoloidy a strouhanka. Složení výrobků bylo porovnáno také s legislativními požadavky. Z výsledků vyplývá, že u skupiny masných polotovarů došlo k neshodě s platnou legislativou s ohledem na použité živočišné suroviny. U kuchyňských masných polotovarů nebyla neshoda potvrzena.
Czech name
Identifikace složení masných polotovarů
Czech description
Článek popisuje složení čtyř výrobků ze skupiny masných polotovarů a čtyř výrobků ze skupiny kuchyňských masných polotovarů. Složení bylo stanoveno mikroskopicky za použití histologických barviv. Pro stanovení stupně porušení kosterní svaloviny bylo použito barvení dle Calleji. Pro popis mikrostruktury výrobků, barvení Hematoxylin Eozin. Pro průkaz kostní tkáně barvení Alizarinovou červení. Pro stanovení polysacharidů barvení PAS Calleja. Z živočišných surovin byla detekována kosterní svalovina, SOM, apojivové tkáně. Z rostlinných surovin byly detekovány škroby, nativní koření, hydrokoloidy a strouhanka. Složení výrobků bylo porovnáno také s legislativními požadavky. Z výsledků vyplývá, že u skupiny masných polotovarů došlo k neshodě s platnou legislativou s ohledem na použité živočišné suroviny. U kuchyňských masných polotovarů nebyla neshoda potvrzena.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
25
Issue of the periodical within the volume
6
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
13-17
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—