All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Plasma neopterin and biopterin correlation with corticoterone under heat stress in broilers with probiotic supplementation

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873224" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43873224 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Hladina plazmatického neopterinu a biopterinu v korelaci s kortikosteronem při tepelném stresu u brojlerů suplementovaných probiotiky

  • Original language description

    Zvýšená teplota prostředí představuje v chovu jatečné drůbeže výrazný stresový faktor, který negativně působí na pohodu drůbeže a negativně ovlivňuje kvalitu masa. Cílem pokusu bylo zjistit změny v hladinách neopterinu, biopterinu a kortikosteronu v plazmě drůbeže vykrmované při zvýšené teplotě prostředí s a bez suplementace probiotiky. V pokusu bylopoužito 80 brojlerů hybridu ROSS 380. Brojleři byli rozděleni do 4 skupin po 20 kusech: kontrolní skupina, skupina suplementovaná probiotiky, skupina vystavená tepelnému stresu bez suplementace probiotiky a skupina vystavená působení tepelného stresu s probiotickou suplementací. Skupinám s probiotickou suplementací byla od 35. dne do 42. dne podávaná probiotika Lactiferm(R) obsahující 5 x 109 KTJ Enterococcus faecium M-74 na 1 g v množství 4 g/l napájecí vody. 42. den byla skupinám vystaveným tepelnému stresu zvýšena teplota prostředí na 35 +- 1 °C. 43. den byla od všech skupin odebrána krev punkcí v. basilica pro stanovení neopterinu, biop

  • Czech name

    Hladina plazmatického neopterinu a biopterinu v korelaci s kortikosteronem při tepelném stresu u brojlerů suplementovaných probiotiky

  • Czech description

    Zvýšená teplota prostředí představuje v chovu jatečné drůbeže výrazný stresový faktor, který negativně působí na pohodu drůbeže a negativně ovlivňuje kvalitu masa. Cílem pokusu bylo zjistit změny v hladinách neopterinu, biopterinu a kortikosteronu v plazmě drůbeže vykrmované při zvýšené teplotě prostředí s a bez suplementace probiotiky. V pokusu bylopoužito 80 brojlerů hybridu ROSS 380. Brojleři byli rozděleni do 4 skupin po 20 kusech: kontrolní skupina, skupina suplementovaná probiotiky, skupina vystavená tepelnému stresu bez suplementace probiotiky a skupina vystavená působení tepelného stresu s probiotickou suplementací. Skupinám s probiotickou suplementací byla od 35. dne do 42. dne podávaná probiotika Lactiferm(R) obsahující 5 x 109 KTJ Enterococcus faecium M-74 na 1 g v množství 4 g/l napájecí vody. 42. den byla skupinám vystaveným tepelnému stresu zvýšena teplota prostředí na 35 +- 1 °C. 43. den byla od všech skupin odebrána krev punkcí v. basilica pro stanovení neopterinu, biop

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GJ - Diseases and animal vermin, veterinary medicine

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Ochrana zvířat a welfare 2014

  • ISBN

    978-80-7305-711-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    202-206

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Oct 9, 2014

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article