All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Risks of consuming milk powder in terms of incidence of staphylococcal enterotoxin type A

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873552" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873552 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Rizika konzumace sušeného mléka z pohledu výskytu stafylokokových enterotoxinů typu A

  • Original language description

    Cílem práce bylo zjištění schopnosti růstu S. aureus v sušeném mléce. Detekce S. aureus byla prováděna dle platné ČSN za použití Baird-Parker agaru. Přítomnost stafylokokových enterotoxinu byla zjišťována za pomocí enzymové imunofluorescenční metody ELFAza použití automatizovaného přístroje miniVIDAS(R) (BioMérieux, Macyl'Etoile, Freance). Byly hodnoceny teploty nevhodného skladování sušeného mléka (4 o C, 15 o C, 25 o C). V rámci naší studie nebyly stafylokokové enterotoxiny detekovány při teplotě 4 oC a 15 o C. Naše výsledky potvrzují význam chladícího řetězce.

  • Czech name

    Rizika konzumace sušeného mléka z pohledu výskytu stafylokokových enterotoxinů typu A

  • Czech description

    Cílem práce bylo zjištění schopnosti růstu S. aureus v sušeném mléce. Detekce S. aureus byla prováděna dle platné ČSN za použití Baird-Parker agaru. Přítomnost stafylokokových enterotoxinu byla zjišťována za pomocí enzymové imunofluorescenční metody ELFAza použití automatizovaného přístroje miniVIDAS(R) (BioMérieux, Macyl'Etoile, Freance). Byly hodnoceny teploty nevhodného skladování sušeného mléka (4 o C, 15 o C, 25 o C). V rámci naší studie nebyly stafylokokové enterotoxiny detekovány při teplotě 4 oC a 15 o C. Naše výsledky potvrzují význam chladícího řetězce.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1230044" target="_blank" >QJ1230044: Determination of parameters for legislative assessing of the quality and safety of raw milk from cows, sheep and goats</a><br>

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník z odborného semináře Jakost a zdravotní nezávadnost syrového mléka

  • ISBN

    978-80-7305-764-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    36-40

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Oct 22, 2015

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article