Risks of consuming milk powder in terms of incidence of staphylococcal enterotoxin type A
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873552" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873552 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Rizika konzumace sušeného mléka z pohledu výskytu stafylokokových enterotoxinů typu A
Original language description
Cílem práce bylo zjištění schopnosti růstu S. aureus v sušeném mléce. Detekce S. aureus byla prováděna dle platné ČSN za použití Baird-Parker agaru. Přítomnost stafylokokových enterotoxinu byla zjišťována za pomocí enzymové imunofluorescenční metody ELFAza použití automatizovaného přístroje miniVIDAS(R) (BioMérieux, Macyl'Etoile, Freance). Byly hodnoceny teploty nevhodného skladování sušeného mléka (4 o C, 15 o C, 25 o C). V rámci naší studie nebyly stafylokokové enterotoxiny detekovány při teplotě 4 oC a 15 o C. Naše výsledky potvrzují význam chladícího řetězce.
Czech name
Rizika konzumace sušeného mléka z pohledu výskytu stafylokokových enterotoxinů typu A
Czech description
Cílem práce bylo zjištění schopnosti růstu S. aureus v sušeném mléce. Detekce S. aureus byla prováděna dle platné ČSN za použití Baird-Parker agaru. Přítomnost stafylokokových enterotoxinu byla zjišťována za pomocí enzymové imunofluorescenční metody ELFAza použití automatizovaného přístroje miniVIDAS(R) (BioMérieux, Macyl'Etoile, Freance). Byly hodnoceny teploty nevhodného skladování sušeného mléka (4 o C, 15 o C, 25 o C). V rámci naší studie nebyly stafylokokové enterotoxiny detekovány při teplotě 4 oC a 15 o C. Naše výsledky potvrzují význam chladícího řetězce.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1230044" target="_blank" >QJ1230044: Determination of parameters for legislative assessing of the quality and safety of raw milk from cows, sheep and goats</a><br>
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník z odborného semináře Jakost a zdravotní nezávadnost syrového mléka
ISBN
978-80-7305-764-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
36-40
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Oct 22, 2015
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—