All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Microstructure of meat products

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873889" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873889 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    MIKROSTRUKTURA MASNÝCH VÝROBKŮ : Tepelně opracované (vařené) masné výrobky

  • Original language description

    Mikrostruktura masných výrobků je výsledkem řady výrobních operací, kterými se dosahuje potřebných vlastností, zejména charakteristické struktury, mozaiky jednotlivých součástí ale také barvy, chuti, údržnosti nebo dalších senzorických či fyzikálních vlastností. Většina masných výrobků je tvořena složitými disperzními mnohokomponentními systémy, ve kterých se setkáváme se změnami makro-, mikro- ale i ultrastruktury všech jejich součástí. Znalosti struktury součástí masných výrobků a také změn, ke kterýmdochází při zpracování, jsou zprostředkovány mikroskopickým vyšetřením. Znalosti mikrostruktury tedy pomohou posoudit účinky technologických postupů a podílet se na návrhu změn v technologii či surovinové skladbě výrobku. Změny mikrostruktury masných výrobků jsou dány zejména termickým a mechanickým opracováním, a proto lépe korespondují s jejich tradičním dělením do skupin: drobné masné výrobky (různé párky, špekáčky, apod.), měkké salámy (šunkový salám, gothajský salám, apod.), různé

  • Czech name

    MIKROSTRUKTURA MASNÝCH VÝROBKŮ : Tepelně opracované (vařené) masné výrobky

  • Czech description

    Mikrostruktura masných výrobků je výsledkem řady výrobních operací, kterými se dosahuje potřebných vlastností, zejména charakteristické struktury, mozaiky jednotlivých součástí ale také barvy, chuti, údržnosti nebo dalších senzorických či fyzikálních vlastností. Většina masných výrobků je tvořena složitými disperzními mnohokomponentními systémy, ve kterých se setkáváme se změnami makro-, mikro- ale i ultrastruktury všech jejich součástí. Znalosti struktury součástí masných výrobků a také změn, ke kterýmdochází při zpracování, jsou zprostředkovány mikroskopickým vyšetřením. Znalosti mikrostruktury tedy pomohou posoudit účinky technologických postupů a podílet se na návrhu změn v technologii či surovinové skladbě výrobku. Změny mikrostruktury masných výrobků jsou dány zejména termickým a mechanickým opracováním, a proto lépe korespondují s jejich tradičním dělením do skupin: drobné masné výrobky (různé párky, špekáčky, apod.), měkké salámy (šunkový salám, gothajský salám, apod.), různé

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    26

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    2

  • Pages from-to

    46-47

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database