All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Substituting soybean meal in broiler chicken feed

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F17%3A43875648" target="_blank" >RIV/62157124:16270/17:43875648 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Náhrada sójového šrotu v krmných směsích brojlerových kuřat

  • Original language description

    Výzkumným záměrem bylo srovnat produkční účinnost dvou typů krmných směsí (KS), a to komerčně vyráběných (kontrolní skupina K) a pokusných (pokusná skupina P), ve kterých byla provedena částečná náhrada sójového šrotu šrotem lupinovým. Krmné směsi měly stejné komponentní složení, pouze s tím rozdílem, že pokusná KS obsahovala místo sójového proteinu kombinaci proteinu sójového a lupinového. Celkem bylo realizováno 5 pokusů (5 turnusů) a ke konečnému vyhodnocení byly využity průměry z těchto 5 pokusů. Pokusy probíhaly v období od ledna do září 2016. Výsledky sloužily i k ekonomickému zhodnocení a posouzení efektivnosti výkrmového procesu. Výsledek prokázal pozitivní vliv na výkrm brojlerových kuřat v podobě vyšší hmotnosti kuřat při vyskladnění (P 2,14 kg, K 2,07 kg), a tím i zvýšení realizační ceny za 1 kuře (P 46,59 Kč, K 45,04 Kč), tj. o 1,55 Kč ve prospěch pokusných kuřat, a to při minimální průměrné délce výkrmu 33 dnů, téměř shodné konverzi KS (P 1,57 kg/kg živé hmotnosti, K 1,58 kg/kg živé hmotnosti) a úhynu (P 3,38 % a K 3,39 %).

  • Czech name

    Náhrada sójového šrotu v krmných směsích brojlerových kuřat

  • Czech description

    Výzkumným záměrem bylo srovnat produkční účinnost dvou typů krmných směsí (KS), a to komerčně vyráběných (kontrolní skupina K) a pokusných (pokusná skupina P), ve kterých byla provedena částečná náhrada sójového šrotu šrotem lupinovým. Krmné směsi měly stejné komponentní složení, pouze s tím rozdílem, že pokusná KS obsahovala místo sójového proteinu kombinaci proteinu sójového a lupinového. Celkem bylo realizováno 5 pokusů (5 turnusů) a ke konečnému vyhodnocení byly využity průměry z těchto 5 pokusů. Pokusy probíhaly v období od ledna do září 2016. Výsledky sloužily i k ekonomickému zhodnocení a posouzení efektivnosti výkrmového procesu. Výsledek prokázal pozitivní vliv na výkrm brojlerových kuřat v podobě vyšší hmotnosti kuřat při vyskladnění (P 2,14 kg, K 2,07 kg), a tím i zvýšení realizační ceny za 1 kuře (P 46,59 Kč, K 45,04 Kč), tj. o 1,55 Kč ve prospěch pokusných kuřat, a to při minimální průměrné délce výkrmu 33 dnů, téměř shodné konverzi KS (P 1,57 kg/kg živé hmotnosti, K 1,58 kg/kg živé hmotnosti) a úhynu (P 3,38 % a K 3,39 %).

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1510136" target="_blank" >QJ1510136: The optimalization of protein nutrition of monogastric animals on basis of seeds of varieties of white lupin (lupinus albus)</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Krmivářství

  • ISSN

    1212-9992

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    21

  • Issue of the periodical within the volume

    5

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    26-28

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database