Substituting soybean meal in broiler chicken feed
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F17%3A43875648" target="_blank" >RIV/62157124:16270/17:43875648 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Náhrada sójového šrotu v krmných směsích brojlerových kuřat
Original language description
Výzkumným záměrem bylo srovnat produkční účinnost dvou typů krmných směsí (KS), a to komerčně vyráběných (kontrolní skupina K) a pokusných (pokusná skupina P), ve kterých byla provedena částečná náhrada sójového šrotu šrotem lupinovým. Krmné směsi měly stejné komponentní složení, pouze s tím rozdílem, že pokusná KS obsahovala místo sójového proteinu kombinaci proteinu sójového a lupinového. Celkem bylo realizováno 5 pokusů (5 turnusů) a ke konečnému vyhodnocení byly využity průměry z těchto 5 pokusů. Pokusy probíhaly v období od ledna do září 2016. Výsledky sloužily i k ekonomickému zhodnocení a posouzení efektivnosti výkrmového procesu. Výsledek prokázal pozitivní vliv na výkrm brojlerových kuřat v podobě vyšší hmotnosti kuřat při vyskladnění (P 2,14 kg, K 2,07 kg), a tím i zvýšení realizační ceny za 1 kuře (P 46,59 Kč, K 45,04 Kč), tj. o 1,55 Kč ve prospěch pokusných kuřat, a to při minimální průměrné délce výkrmu 33 dnů, téměř shodné konverzi KS (P 1,57 kg/kg živé hmotnosti, K 1,58 kg/kg živé hmotnosti) a úhynu (P 3,38 % a K 3,39 %).
Czech name
Náhrada sójového šrotu v krmných směsích brojlerových kuřat
Czech description
Výzkumným záměrem bylo srovnat produkční účinnost dvou typů krmných směsí (KS), a to komerčně vyráběných (kontrolní skupina K) a pokusných (pokusná skupina P), ve kterých byla provedena částečná náhrada sójového šrotu šrotem lupinovým. Krmné směsi měly stejné komponentní složení, pouze s tím rozdílem, že pokusná KS obsahovala místo sójového proteinu kombinaci proteinu sójového a lupinového. Celkem bylo realizováno 5 pokusů (5 turnusů) a ke konečnému vyhodnocení byly využity průměry z těchto 5 pokusů. Pokusy probíhaly v období od ledna do září 2016. Výsledky sloužily i k ekonomickému zhodnocení a posouzení efektivnosti výkrmového procesu. Výsledek prokázal pozitivní vliv na výkrm brojlerových kuřat v podobě vyšší hmotnosti kuřat při vyskladnění (P 2,14 kg, K 2,07 kg), a tím i zvýšení realizační ceny za 1 kuře (P 46,59 Kč, K 45,04 Kč), tj. o 1,55 Kč ve prospěch pokusných kuřat, a to při minimální průměrné délce výkrmu 33 dnů, téměř shodné konverzi KS (P 1,57 kg/kg živé hmotnosti, K 1,58 kg/kg živé hmotnosti) a úhynu (P 3,38 % a K 3,39 %).
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1510136" target="_blank" >QJ1510136: The optimalization of protein nutrition of monogastric animals on basis of seeds of varieties of white lupin (lupinus albus)</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Krmivářství
ISSN
1212-9992
e-ISSN
—
Volume of the periodical
21
Issue of the periodical within the volume
5
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
26-28
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—