Growth of Yersinia enterocolitica in mince pork meat depending on storage temperature
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F18%3A43877173" target="_blank" >RIV/62157124:16270/18:43877173 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Růst Yersinia enterocolitica v mletém vepřovém mase v závislosti na teplotě skladování
Original language description
Prezentovaná studie hodnotí růstový potenciál Yersinia enterocolitica v mletém vepřovém mase za různých podmínek skladování (2, 4 a 8 °C). Hodnocení dynamiky růstu Y. enterocolitica bylo provedeno za využití Baranyi-Robertsova růstového modelu. Bez ohledu na teplotu skladování byly vytvořené růstové modely kompletní, zahrnovaly lag fázi, exponenciální i stacionární fázi růstu. Dosažený maximální počet Y. enterocolitica nezávisel na teplotě a dosáhl ve všech případech řádově 107 ? 108 KTJ.g-1. V případě kontaminace mletého vepřového masa dokonce i nízkou dávkou Y. enterocolitica, bakterie jsou schopné se v závislosti na teplotě skladování namnožit na infekční dávku během několika dní.
Czech name
Růst Yersinia enterocolitica v mletém vepřovém mase v závislosti na teplotě skladování
Czech description
Prezentovaná studie hodnotí růstový potenciál Yersinia enterocolitica v mletém vepřovém mase za různých podmínek skladování (2, 4 a 8 °C). Hodnocení dynamiky růstu Y. enterocolitica bylo provedeno za využití Baranyi-Robertsova růstového modelu. Bez ohledu na teplotu skladování byly vytvořené růstové modely kompletní, zahrnovaly lag fázi, exponenciální i stacionární fázi růstu. Dosažený maximální počet Y. enterocolitica nezávisel na teplotě a dosáhl ve všech případech řádově 107 ? 108 KTJ.g-1. V případě kontaminace mletého vepřového masa dokonce i nízkou dávkou Y. enterocolitica, bakterie jsou schopné se v závislosti na teplotě skladování namnožit na infekční dávku během několika dní.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
40301 - Veterinary science
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník abstraktů XLIV. konference o jakosti potravin a potravinových surovin
ISBN
978-80-7509-541-1
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Number of pages
5
Pages from-to
89-93
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Feb 28, 2018
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—