All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Growth of Yersinia enterocolitica in mince pork meat depending on storage temperature

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F18%3A43877173" target="_blank" >RIV/62157124:16270/18:43877173 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Růst Yersinia enterocolitica v mletém vepřovém mase v závislosti na teplotě skladování

  • Original language description

    Prezentovaná studie hodnotí růstový potenciál Yersinia enterocolitica v mletém vepřovém mase za různých podmínek skladování (2, 4 a 8 °C). Hodnocení dynamiky růstu Y. enterocolitica bylo provedeno za využití Baranyi-Robertsova růstového modelu. Bez ohledu na teplotu skladování byly vytvořené růstové modely kompletní, zahrnovaly lag fázi, exponenciální i stacionární fázi růstu. Dosažený maximální počet Y. enterocolitica nezávisel na teplotě a dosáhl ve všech případech řádově 107 ? 108 KTJ.g-1. V případě kontaminace mletého vepřového masa dokonce i nízkou dávkou Y. enterocolitica, bakterie jsou schopné se v závislosti na teplotě skladování namnožit na infekční dávku během několika dní.

  • Czech name

    Růst Yersinia enterocolitica v mletém vepřovém mase v závislosti na teplotě skladování

  • Czech description

    Prezentovaná studie hodnotí růstový potenciál Yersinia enterocolitica v mletém vepřovém mase za různých podmínek skladování (2, 4 a 8 °C). Hodnocení dynamiky růstu Y. enterocolitica bylo provedeno za využití Baranyi-Robertsova růstového modelu. Bez ohledu na teplotu skladování byly vytvořené růstové modely kompletní, zahrnovaly lag fázi, exponenciální i stacionární fázi růstu. Dosažený maximální počet Y. enterocolitica nezávisel na teplotě a dosáhl ve všech případech řádově 107 ? 108 KTJ.g-1. V případě kontaminace mletého vepřového masa dokonce i nízkou dávkou Y. enterocolitica, bakterie jsou schopné se v závislosti na teplotě skladování namnožit na infekční dávku během několika dní.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40301 - Veterinary science

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník abstraktů XLIV. konference o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    978-80-7509-541-1

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    89-93

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Feb 28, 2018

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article