Changes in the methodology for conducting shelf-life studies on Listeria monocytogenes in ready-to-eat foods
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F19%3A43878055" target="_blank" >RIV/62157124:16270/19:43878055 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-2019-5/" target="_blank" >https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-2019-5/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Změny v metodice provádění studií trvanlivosti pro Listeria monocytogenes u potravin určených k přímé spotřebě
Original language description
Listeria monocytogenes je obávanou patogenní bakterií ? je původcem listeriózy. Za rizikové potraviny jsou považovány potraviny určených k přímé spotřebě. Nařízení Komise (ES) č. 2073/2005 o mikrobiologických kritériích pro potraviny, ve znění pozdějších předpisů stanovuje limity pro výskyt této bakterie u potravin určených k přímé spotřebě včetně požadavku na provádění studií trvanlivosti u výše zmíněných potravin. Detailně jsou požadavky na provádění studií trvanlivosti uvedeny v dokumentu European Union Reference Laboratory for Listeria monocytogenes Technical Guidance Document for conducting shelf-life studies on Listeria monocytogenes in ready-to-eat foods, Version 3, u něhož se v současnosti připravují změny v používané metodice.
Czech name
Změny v metodice provádění studií trvanlivosti pro Listeria monocytogenes u potravin určených k přímé spotřebě
Czech description
Listeria monocytogenes je obávanou patogenní bakterií ? je původcem listeriózy. Za rizikové potraviny jsou považovány potraviny určených k přímé spotřebě. Nařízení Komise (ES) č. 2073/2005 o mikrobiologických kritériích pro potraviny, ve znění pozdějších předpisů stanovuje limity pro výskyt této bakterie u potravin určených k přímé spotřebě včetně požadavku na provádění studií trvanlivosti u výše zmíněných potravin. Detailně jsou požadavky na provádění studií trvanlivosti uvedeny v dokumentu European Union Reference Laboratory for Listeria monocytogenes Technical Guidance Document for conducting shelf-life studies on Listeria monocytogenes in ready-to-eat foods, Version 3, u něhož se v současnosti připravují změny v používané metodice.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
40301 - Veterinary science
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
30
Issue of the periodical within the volume
5
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
10-14
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—