NEW DECREE ON REQUIREMENTS FOR MILLED CORN PRODUCTS, PASTA, BAKERY PRODUCTS AND CONFECTIONERY PRODUCTS AND PASTRIES
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F20%3A43878529" target="_blank" >RIV/62157124:16270/20:43878529 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://is.mendelu.cz/dok_server/slozka.pl?id=110657;download=243807" target="_blank" >https://is.mendelu.cz/dok_server/slozka.pl?id=110657;download=243807</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Nová vyhláška o požadavcích na mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
Original language description
Důvodem vydání vyhlášky č. 18/2020 Sb. o požadavcích na mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta, byla skutečnost, že předchozí vyhláška č. 333/1997 Sb., kterou se provádí § 18 písm. a), b), g), a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta, ve znění pozdějších předpisů, už neodpovídala současným požadavkům provozovatelů potravinářských podniků ani potřebám dozoru. Nová vyhláška zavádí některé definice výrobků a konkretizuje jejich označování tak, aby spotřebitel nebyl klamán ani uváděn v omyl o charakteru a kvalitě dané potraviny. Vyhláška nabyla účinnosti dne 1. února 2020. Je stanoveno přechodné období do 1. února 2021, kdy je možné vyrábět, označovat a uvádět na trh potraviny podle staré vyhlášky.
Czech name
Nová vyhláška o požadavcích na mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
Czech description
Důvodem vydání vyhlášky č. 18/2020 Sb. o požadavcích na mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta, byla skutečnost, že předchozí vyhláška č. 333/1997 Sb., kterou se provádí § 18 písm. a), b), g), a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta, ve znění pozdějších předpisů, už neodpovídala současným požadavkům provozovatelů potravinářských podniků ani potřebám dozoru. Nová vyhláška zavádí některé definice výrobků a konkretizuje jejich označování tak, aby spotřebitel nebyl klamán ani uváděn v omyl o charakteru a kvalitě dané potraviny. Vyhláška nabyla účinnosti dne 1. února 2020. Je stanoveno přechodné období do 1. února 2021, kdy je možné vyrábět, označovat a uvádět na trh potraviny podle staré vyhlášky.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
40301 - Veterinary science
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník XLVI. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin
ISBN
978-80-7509-714-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
7
Pages from-to
404-410
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Mar 3, 2020
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—