Essential nutrients in the nutrition of meat and laying breeds of ducks
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F21%3A43879212" target="_blank" >RIV/62157124:16270/21:43879212 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.periodik.cz/predplatne/casopis.php?akce=vydani&titul=3706&rok=2021&vydani=10" target="_blank" >https://www.periodik.cz/predplatne/casopis.php?akce=vydani&titul=3706&rok=2021&vydani=10</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Esenciální živiny ve výživě masných a nosných plemen kachen
Original language description
Celosvětově se produkce kachního masa a vajec každoročně zvyšuje. Největším producentem kachního masa a vajec je Asie a hlavním producentem pak Čína. Šlechtitelské programy pro kachny masného typu úspěšně zvýšily jejich produkční schopnosti. Zejména pekingské kachny jsou dobře známé jako hlavní kachny masného typu a byly vyšlechtěny tak, aby během 6 týdnů dosáhly výtěžnosti 3,2 kg masa a nižší rychlosti ukládání jatečného tuku (libové maso), zatímco původní typ vyžaduje 11 týdnů k dosažení pouze 1,7 kg. Mnoho studií si navíc klade za cíl zlepšit produkční schopnosti hlavních plemen nosných kachen (nosné kachny Longyan), důležité z několika důvodů, zejména: střední velikost (1,2-1,3 kg), rané dospívání (110 dní), vysoká produkce vajec (více než 280 vajec/rok), obrovské populace, adaptace na vysokou okolní teplotu a odolnost vůči chorobám.
Czech name
Esenciální živiny ve výživě masných a nosných plemen kachen
Czech description
Celosvětově se produkce kachního masa a vajec každoročně zvyšuje. Největším producentem kachního masa a vajec je Asie a hlavním producentem pak Čína. Šlechtitelské programy pro kachny masného typu úspěšně zvýšily jejich produkční schopnosti. Zejména pekingské kachny jsou dobře známé jako hlavní kachny masného typu a byly vyšlechtěny tak, aby během 6 týdnů dosáhly výtěžnosti 3,2 kg masa a nižší rychlosti ukládání jatečného tuku (libové maso), zatímco původní typ vyžaduje 11 týdnů k dosažení pouze 1,7 kg. Mnoho studií si navíc klade za cíl zlepšit produkční schopnosti hlavních plemen nosných kachen (nosné kachny Longyan), důležité z několika důvodů, zejména: střední velikost (1,2-1,3 kg), rané dospívání (110 dní), vysoká produkce vajec (více než 280 vajec/rok), obrovské populace, adaptace na vysokou okolní teplotu a odolnost vůči chorobám.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Náš chov
ISSN
0027-8068
e-ISSN
—
Volume of the periodical
81
Issue of the periodical within the volume
10
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
66-68
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—