Measurement of errors in melissopalynological analysis of monofloral honeys
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F21%3A43879732" target="_blank" >RIV/62157124:16270/21:43879732 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Chyby v měření melissopalynologické analýzy u druhových medů
Original language description
Jednodruhovost medu zvyšuje obchodní hodnotu medu. Pro určení botanického původ medu se běžně používají melissopalynologické metody. Monoflorální medy mají různé organoleptické vlastnosti i pylový profil, ale jejich striktní definice neexistuje. Pomocí semiautomatické melissopalynologických metody bylo vyhodnoceno 20 monoflorálních medů pro které byla stanovena chyba měření. Přesnost měření se zvyšuje pro Pyrus/Prunus (6,89), Tilia sp (6,68), Trifolium sp. (6,60) a Brassica napus (4,96) pro hladinu významnosti (p< 0.99).
Czech name
Chyby v měření melissopalynologické analýzy u druhových medů
Czech description
Jednodruhovost medu zvyšuje obchodní hodnotu medu. Pro určení botanického původ medu se běžně používají melissopalynologické metody. Monoflorální medy mají různé organoleptické vlastnosti i pylový profil, ale jejich striktní definice neexistuje. Pomocí semiautomatické melissopalynologických metody bylo vyhodnoceno 20 monoflorálních medů pro které byla stanovena chyba měření. Přesnost měření se zvyšuje pro Pyrus/Prunus (6,89), Tilia sp (6,68), Trifolium sp. (6,60) a Brassica napus (4,96) pro hladinu významnosti (p< 0.99).
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK1920344" target="_blank" >QK1920344: Assessment of honey authenticity by pollen grain analysis.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XLI: Nové trendy zvyšovania kvality a zdravotnej bezpečnosti mäsa a mäsových výrobkov
ISBN
978-80-8077-733-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
315-319
Publisher name
Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach
Place of publication
Košice
Event location
Košice
Event date
Nov 23, 2021
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—