Organoleptic characteristics in relation to the production of quality silage
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F22%3A43880153" target="_blank" >RIV/62157124:16270/22:43880153 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.periodik.cz/predplatne/casopis.php?akce=vydani&titul=3708&rok=2022&vydani=3" target="_blank" >https://www.periodik.cz/predplatne/casopis.php?akce=vydani&titul=3708&rok=2022&vydani=3</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Organoleptické charakteristiky ve vztahu k produkci kvalitní siláže
Original language description
Anaerobní podmínky během fermentace rozpustných sacharidů v pícnině má za následek vznik řady finálních produktů, což nakonec vede ke konzervaci píce jako siláže. Měření pH a kvantifikace produkce organických kyselin a alkoholů jsou hlavním základem hodnocení silážních fermentací. Další složky, které jsou běžně kvantifikovány v silážích, zahrnují mykotoxiny a různé dusíkaté sloučeniny. Organoleptické vlastnosti lze použít k posouzení kvality siláže, protože těkavá povaha mnoha konečných produktů fermentace produkuje různé odlišné pachy.
Czech name
Organoleptické charakteristiky ve vztahu k produkci kvalitní siláže
Czech description
Anaerobní podmínky během fermentace rozpustných sacharidů v pícnině má za následek vznik řady finálních produktů, což nakonec vede ke konzervaci píce jako siláže. Měření pH a kvantifikace produkce organických kyselin a alkoholů jsou hlavním základem hodnocení silážních fermentací. Další složky, které jsou běžně kvantifikovány v silážích, zahrnují mykotoxiny a různé dusíkaté sloučeniny. Organoleptické vlastnosti lze použít k posouzení kvality siláže, protože těkavá povaha mnoha konečných produktů fermentace produkuje různé odlišné pachy.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2022
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Krmivářství
ISSN
1212-9992
e-ISSN
—
Volume of the periodical
26
Issue of the periodical within the volume
3
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
32-35
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—