Nutritional solutions to alleviate heat stress in dairy cattle
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F22%3A43880168" target="_blank" >RIV/62157124:16270/22:43880168 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.periodik.cz/predplatne/casopis.php?akce=vydani&titul=3708&rok=2022&vydani=4" target="_blank" >https://www.periodik.cz/predplatne/casopis.php?akce=vydani&titul=3708&rok=2022&vydani=4</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Nutriční řešení pro zmírnění tepelného stresu u dojeného skotu
Original language description
Moderní dojnice mají zvýšenou vnitřní tepelnou zátěž způsobenou vysokou produkcí mléka. Intenzivní selekce pro vysokou dojivost způsobila, že jsou méně odolné vůči měnícím se klimatickým podmínkám. Zvíře aktivuje různé fyziologické, endokrinní a behaviorální mechanismy, aby se vyrovnalo s tepelným stresem. Hypertermie způsobená prostředím u dojnic vede k významným ztrátám produkce. Znatelné důsledky tepelného stresu (TS) jsou snížený příjem krmiva a různé změny metabolismu, které končí ztrátou produkce a zdraví.
Czech name
Nutriční řešení pro zmírnění tepelného stresu u dojeného skotu
Czech description
Moderní dojnice mají zvýšenou vnitřní tepelnou zátěž způsobenou vysokou produkcí mléka. Intenzivní selekce pro vysokou dojivost způsobila, že jsou méně odolné vůči měnícím se klimatickým podmínkám. Zvíře aktivuje různé fyziologické, endokrinní a behaviorální mechanismy, aby se vyrovnalo s tepelným stresem. Hypertermie způsobená prostředím u dojnic vede k významným ztrátám produkce. Znatelné důsledky tepelného stresu (TS) jsou snížený příjem krmiva a různé změny metabolismu, které končí ztrátou produkce a zdraví.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2022
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Krmivářství
ISSN
1212-9992
e-ISSN
—
Volume of the periodical
26
Issue of the periodical within the volume
4
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
20-22
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—