The composition of muscle fat in chicken muscles depending on the type of oil in the feed mixture
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F24%3A43881271" target="_blank" >RIV/62157124:16270/24:43881271 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://naschov.cz/slozeni-svaloveho-tuku-kurat-podle-druhu-oleje-v-krmne-smesi/" target="_blank" >https://naschov.cz/slozeni-svaloveho-tuku-kurat-podle-druhu-oleje-v-krmne-smesi/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Složení svalového tuku svalů kuřat v závislosti na druhu oleje v krmné směsi
Original language description
Systém sledovanosti nutriční hodnoty a kvality, resp. bezpečnosti krmiv nebo krmných směsí je výchozím ukazatelem nejen pro zajištění zdraví zvířete, odpovídajícího welfare, ale i pro získání bezpečné suroviny nebo potraviny animální provenience. Nedílnou součástí krmných směsí určených k výkrmu kuřat jsou tuky, které jsou pro svůj vysoký obsah energie nenahraditelnou součástí všech krmných směsí. Bez tuků by nebylo možné dosáhnout požadované produkční účinnosti krmných směsí. Cílem práce bylo posoudit vliv tří druhů rostlinných olejů (sójový, řepkový, slunečnicový), jako energetické složky krmných směsí pro brojlerová kuřata, na zastoupení dieteticky významných mastných kyselin ve svalovině brojlerových kuřat, zejména ze skupiny polynenasycených n-3 a n-6 mastných kyselin.
Czech name
Složení svalového tuku svalů kuřat v závislosti na druhu oleje v krmné směsi
Czech description
Systém sledovanosti nutriční hodnoty a kvality, resp. bezpečnosti krmiv nebo krmných směsí je výchozím ukazatelem nejen pro zajištění zdraví zvířete, odpovídajícího welfare, ale i pro získání bezpečné suroviny nebo potraviny animální provenience. Nedílnou součástí krmných směsí určených k výkrmu kuřat jsou tuky, které jsou pro svůj vysoký obsah energie nenahraditelnou součástí všech krmných směsí. Bez tuků by nebylo možné dosáhnout požadované produkční účinnosti krmných směsí. Cílem práce bylo posoudit vliv tří druhů rostlinných olejů (sójový, řepkový, slunečnicový), jako energetické složky krmných směsí pro brojlerová kuřata, na zastoupení dieteticky významných mastných kyselin ve svalovině brojlerových kuřat, zejména ze skupiny polynenasycených n-3 a n-6 mastných kyselin.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2024
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Krmivářství
ISSN
1212-9992
e-ISSN
—
Volume of the periodical
28
Issue of the periodical within the volume
4
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
24-27
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—