All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The composition of muscle fat in chicken muscles depending on the type of oil in the feed mixture

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F24%3A43881271" target="_blank" >RIV/62157124:16270/24:43881271 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://naschov.cz/slozeni-svaloveho-tuku-kurat-podle-druhu-oleje-v-krmne-smesi/" target="_blank" >https://naschov.cz/slozeni-svaloveho-tuku-kurat-podle-druhu-oleje-v-krmne-smesi/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Složení svalového tuku svalů kuřat v závislosti na druhu oleje v krmné směsi

  • Original language description

    Systém sledovanosti nutriční hodnoty a kvality, resp. bezpečnosti krmiv nebo krmných směsí je výchozím ukazatelem nejen pro zajištění zdraví zvířete, odpovídajícího welfare, ale i pro získání bezpečné suroviny nebo potraviny animální provenience. Nedílnou součástí krmných směsí určených k výkrmu kuřat jsou tuky, které jsou pro svůj vysoký obsah energie nenahraditelnou součástí všech krmných směsí. Bez tuků by nebylo možné dosáhnout požadované produkční účinnosti krmných směsí. Cílem práce bylo posoudit vliv tří druhů rostlinných olejů (sójový, řepkový, slunečnicový), jako energetické složky krmných směsí pro brojlerová kuřata, na zastoupení dieteticky významných mastných kyselin ve svalovině brojlerových kuřat, zejména ze skupiny polynenasycených n-3 a n-6 mastných kyselin.

  • Czech name

    Složení svalového tuku svalů kuřat v závislosti na druhu oleje v krmné směsi

  • Czech description

    Systém sledovanosti nutriční hodnoty a kvality, resp. bezpečnosti krmiv nebo krmných směsí je výchozím ukazatelem nejen pro zajištění zdraví zvířete, odpovídajícího welfare, ale i pro získání bezpečné suroviny nebo potraviny animální provenience. Nedílnou součástí krmných směsí určených k výkrmu kuřat jsou tuky, které jsou pro svůj vysoký obsah energie nenahraditelnou součástí všech krmných směsí. Bez tuků by nebylo možné dosáhnout požadované produkční účinnosti krmných směsí. Cílem práce bylo posoudit vliv tří druhů rostlinných olejů (sójový, řepkový, slunečnicový), jako energetické složky krmných směsí pro brojlerová kuřata, na zastoupení dieteticky významných mastných kyselin ve svalovině brojlerových kuřat, zejména ze skupiny polynenasycených n-3 a n-6 mastných kyselin.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2024

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Krmivářství

  • ISSN

    1212-9992

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    28

  • Issue of the periodical within the volume

    4

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    24-27

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database