Microbial quality and other selected characteristics of jerky products on the Czech market
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F24%3A43881274" target="_blank" >RIV/62157124:16270/24:43881274 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.vetuni.cz/files/upload/693/Sbornik_IGA_2024.pdf" target="_blank" >https://www.vetuni.cz/files/upload/693/Sbornik_IGA_2024.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Mikrobiální kvalita a další vybrané charakteristiky výrobků jerky na českém trhu
Original language description
Cílem této studie bylo ve vybraných vzorcích jerky stanovit následující mikroorganismy: CPM, BMK, bakterie čeledi Enterobacteriaceae, S. aureus, B. cereus, C. perfringens, Salmonella spp., L. monocytogenes, a plísně jejich mikrobiologickou kvalitu, dále analyzovat a porovnat fyzikálně chemické parametry (pH, aw, obsah sušiny, tuku, bílkovin a kolagenu). Součástí práce bylo také stanovení barevných parametrů a velikosti střižní síly pomocí instrumentálních metod. Veškeré výsledky byly statisticky vyhodnoceny.
Czech name
Mikrobiální kvalita a další vybrané charakteristiky výrobků jerky na českém trhu
Czech description
Cílem této studie bylo ve vybraných vzorcích jerky stanovit následující mikroorganismy: CPM, BMK, bakterie čeledi Enterobacteriaceae, S. aureus, B. cereus, C. perfringens, Salmonella spp., L. monocytogenes, a plísně jejich mikrobiologickou kvalitu, dále analyzovat a porovnat fyzikálně chemické parametry (pH, aw, obsah sušiny, tuku, bílkovin a kolagenu). Součástí práce bylo také stanovení barevných parametrů a velikosti střižní síly pomocí instrumentálních metod. Veškeré výsledky byly statisticky vyhodnoceny.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2024
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
SBORNÍK PŘÍSPĚVKŮ z výsledků řešení projektů IGA VETUNI Brno 2024 financovaných z prostředků účelové podpory na specifický vysokoškolský výzkum MŠMT na rok 2024
ISBN
978-80-7305-974-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
70-73
Publisher name
Veterinární univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Dec 11, 2024
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—