All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Influence of formulation and process parameters on properties of Cu2+/alginate particles prepared by external ionic gelation evaluated by principal component analysis

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16370%2F19%3A43878064" target="_blank" >RIV/62157124:16370/19:43878064 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv formulačních a procesních parametrů na vlastnosti Cu2 /alginátových částic připravených vnější iontovou gelací hodnocený analýzou hlavních komponent

  • Original language description

    Cu2+/alginátové částice byly připraveny metodou vnější iontové gelace. Stěžejním cílem experimentu bylo hodnocení vlivu vstupních proměnných (koncentrace natrium-alginátu, koncentrace CuCl2, průměr jehly) na vlastnosti vzniklých částic pomocí analýzy hlavních component. Na základě výsledků vícerozměrné analýzy dat lze konstatovat, že koncentrace natrium-alginátu byla jediným faktorem, který zásadně ovlivnil výsledné vlastnosti všech připravených šarží .

  • Czech name

    Vliv formulačních a procesních parametrů na vlastnosti Cu2 /alginátových částic připravených vnější iontovou gelací hodnocený analýzou hlavních komponent

  • Czech description

    Cu2+/alginátové částice byly připraveny metodou vnější iontové gelace. Stěžejním cílem experimentu bylo hodnocení vlivu vstupních proměnných (koncentrace natrium-alginátu, koncentrace CuCl2, průměr jehly) na vlastnosti vzniklých částic pomocí analýzy hlavních component. Na základě výsledků vícerozměrné analýzy dat lze konstatovat, že koncentrace natrium-alginátu byla jediným faktorem, který zásadně ovlivnil výsledné vlastnosti všech připravených šarží .

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    10404 - Polymer science

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů