All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Methodology for practise: methodology for adjustement honey beer by maturization

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62968335%3A_____%2F98%3A1_9_61" target="_blank" >RIV/62968335:_____/98:1_9_61 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Metodika pro praxi: metodika pro úpravu medu maturizací

  • Original language description

    Metodika přináší snadno osvojitelný postup snižování obsahu vody v medu na principu řízení tenze vodních par. Za určitých okolností danných průběhem počasí je včelař nucen odebrat plásty s medem o vyšším obsahu vody. Metodika uvádí pracovní postupy, jaksnižovat obsah vody v medu a tím zvyšovat jeho kvalitu. Při pracovních postupech se především využívá běžných prostor a nenáročných zařízení na získávání a zpracování medu ve včelařských provozech. Výrobní postup je propracován tak, že si jej zájemce os vojí formou jednodeního kursu nebo studiem dodané dokumentace. Novým rysem vyvinuté metodiky je využití řízení tenze vodních par nad hladinou medu při jeho získávání a zpracování. Tím dojde k velmi šetrnému zahuštění medu bez jakýchkoliv přísad. Metoda jeenergeticky nenáročná, její zavedení nepotřebuje zvláštní nákladná zařízení ani speciální prostory.

  • Czech name

    Metodika pro praxi: metodika pro úpravu medu maturizací

  • Czech description

Classification

  • Type

    X - Unclassified

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/EP0960996239" target="_blank" >EP0960996239: Quality of bee products and their use in new foods</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    1998

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů