Methodology for practise: methodology for adjustement honey beer by maturization
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62968335%3A_____%2F98%3A1_9_61" target="_blank" >RIV/62968335:_____/98:1_9_61 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Metodika pro praxi: metodika pro úpravu medu maturizací
Original language description
Metodika přináší snadno osvojitelný postup snižování obsahu vody v medu na principu řízení tenze vodních par. Za určitých okolností danných průběhem počasí je včelař nucen odebrat plásty s medem o vyšším obsahu vody. Metodika uvádí pracovní postupy, jaksnižovat obsah vody v medu a tím zvyšovat jeho kvalitu. Při pracovních postupech se především využívá běžných prostor a nenáročných zařízení na získávání a zpracování medu ve včelařských provozech. Výrobní postup je propracován tak, že si jej zájemce os vojí formou jednodeního kursu nebo studiem dodané dokumentace. Novým rysem vyvinuté metodiky je využití řízení tenze vodních par nad hladinou medu při jeho získávání a zpracování. Tím dojde k velmi šetrnému zahuštění medu bez jakýchkoliv přísad. Metoda jeenergeticky nenáročná, její zavedení nepotřebuje zvláštní nákladná zařízení ani speciální prostory.
Czech name
Metodika pro praxi: metodika pro úpravu medu maturizací
Czech description
—
Classification
Type
X - Unclassified
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/EP0960996239" target="_blank" >EP0960996239: Quality of bee products and their use in new foods</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
1998
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů