All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Characteristics of mixed bacterial cultures degarding EDTA, isolated from Czech sources

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67179843%3A_____%2F04%3A00102725" target="_blank" >RIV/67179843:_____/04:00102725 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Characteristics of mixed bacterial cultures degarding EDTA, isolated from Czech sources

  • Original language description

    Cultivation of mixed bacterial cultures isolated from Czech sources was optimized. Maximal and optimal EDTA concentrations for growth, optimal temperature, effect of growth factors and sources of carbon and nitrogen were determined. Results were comparedto those obtained for mixed culture isolated from Bulgarian sources. The isolates were identified as members of genera Aeromonas, Alcaligenes, Arthrobacter, Bacillus, Escherichia, Pseudomonas, Xanthomonas using classical methods for identification. Members of families Rhizobiaceae and Enterobacteriaceae were also present

  • Czech name

    Charakteristiky směsných bakteriálních kultur degradujících EDTA, izolovaných z českých zdrojů

  • Czech description

    Byla optimalizována kultivace směsných bakteriálních kultur izolovaných z českých zdrojů. Byla určena maximální a optimální růstová koncentrace EDTA, optimální teplota, vliv růstových faktorů, zdroje uhlíku a dusíku. Získané výsledky byly porovnány s výsledky obdobných bakteriálních kultur z bulharských zdrojů. Izoláty byly s použitím klasických metod identifikovány jako zástupci rodů Aeromonas, Alcaligenes, Arthrobacter, Bacillus, Escherichia, Pseudomonas, Xanthomonas. Byla také zjištěna přítomnost bakterií z čeledí Rhizobiaceae a Enterobacteriaceae

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    EE - Microbiology, virology

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/IBS6087204" target="_blank" >IBS6087204: Development and study of magnetic detection, separation and labeling techniques and their applications in biosciences and biotechnologies</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2004

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Scientific Works of University of Food Technologies - Plovdiv

  • ISSN

    0477-0250

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    51

  • Issue of the periodical within the volume

    3

  • Country of publishing house

    BG - BULGARIA

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    306-311

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database