Characteristics of mixed bacterial cultures degarding EDTA, isolated from Czech sources
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67179843%3A_____%2F04%3A00102725" target="_blank" >RIV/67179843:_____/04:00102725 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Characteristics of mixed bacterial cultures degarding EDTA, isolated from Czech sources
Original language description
Cultivation of mixed bacterial cultures isolated from Czech sources was optimized. Maximal and optimal EDTA concentrations for growth, optimal temperature, effect of growth factors and sources of carbon and nitrogen were determined. Results were comparedto those obtained for mixed culture isolated from Bulgarian sources. The isolates were identified as members of genera Aeromonas, Alcaligenes, Arthrobacter, Bacillus, Escherichia, Pseudomonas, Xanthomonas using classical methods for identification. Members of families Rhizobiaceae and Enterobacteriaceae were also present
Czech name
Charakteristiky směsných bakteriálních kultur degradujících EDTA, izolovaných z českých zdrojů
Czech description
Byla optimalizována kultivace směsných bakteriálních kultur izolovaných z českých zdrojů. Byla určena maximální a optimální růstová koncentrace EDTA, optimální teplota, vliv růstových faktorů, zdroje uhlíku a dusíku. Získané výsledky byly porovnány s výsledky obdobných bakteriálních kultur z bulharských zdrojů. Izoláty byly s použitím klasických metod identifikovány jako zástupci rodů Aeromonas, Alcaligenes, Arthrobacter, Bacillus, Escherichia, Pseudomonas, Xanthomonas. Byla také zjištěna přítomnost bakterií z čeledí Rhizobiaceae a Enterobacteriaceae
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
EE - Microbiology, virology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/IBS6087204" target="_blank" >IBS6087204: Development and study of magnetic detection, separation and labeling techniques and their applications in biosciences and biotechnologies</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2004
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Scientific Works of University of Food Technologies - Plovdiv
ISSN
0477-0250
e-ISSN
—
Volume of the periodical
51
Issue of the periodical within the volume
3
Country of publishing house
BG - BULGARIA
Number of pages
6
Pages from-to
306-311
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—