Formation of suspension in drinking water treatment. Theory and Practice
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985874%3A_____%2F11%3A00358369" target="_blank" >RIV/67985874:_____/11:00358369 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Tvorba suspenze při úpravě vody. Teorie a praxe
Original language description
Publikace popisuje chemické složení a vlastnosti anorganických a organických znečišťujících příměsí nejčastěji se vyskytujících v povrchových vodách i činidel používaných při úpravě vody. Pojednává o působení přitažlivých a odpudivých sil mezi částicemitěchto příměsí a činidel při jejich vzájemném kontaktu. Zabývá se mechanizmy destabilizace a průběhem agregačních procesů a uvádí základní přehled zařízení využívaných k homogenizaci destabilizačních činidel a k tvorbě suspenze (agregaci). Pozornost je věnována také vlastnostem agregátů, které zásadním způsobem ovlivňují následné separační postupy, a metodám jejich měření. Kniha rovněž přináší informace o možnostech sledování a hodnocení účinnosti procesů destabilizace a agregace, zabývá se jejich optimalizací pomocí laboratorních i poloprovozních testů a shrnuje poznatky o upravitelnosti surové vody s obsahem jílových minerálů, huminových látek a látek produkovaných fytoplanktonem.
Czech name
Tvorba suspenze při úpravě vody. Teorie a praxe
Czech description
Publikace popisuje chemické složení a vlastnosti anorganických a organických znečišťujících příměsí nejčastěji se vyskytujících v povrchových vodách i činidel používaných při úpravě vody. Pojednává o působení přitažlivých a odpudivých sil mezi částicemitěchto příměsí a činidel při jejich vzájemném kontaktu. Zabývá se mechanizmy destabilizace a průběhem agregačních procesů a uvádí základní přehled zařízení využívaných k homogenizaci destabilizačních činidel a k tvorbě suspenze (agregaci). Pozornost je věnována také vlastnostem agregátů, které zásadním způsobem ovlivňují následné separační postupy, a metodám jejich měření. Kniha rovněž přináší informace o možnostech sledování a hodnocení účinnosti procesů destabilizace a agregace, zabývá se jejich optimalizací pomocí laboratorních i poloprovozních testů a shrnuje poznatky o upravitelnosti surové vody s obsahem jílových minerálů, huminových látek a látek produkovaných fytoplanktonem.
Classification
Type
B - Specialist book
CEP classification
BK - Liquid mechanics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/IAA200600902" target="_blank" >IAA200600902: Removal of organic matter produced by fytoplankton (AOM) and their influence on destabilisation and aggregation processes during water purification</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
ISBN
978-80-87140-18-5
Number of pages
218
Publisher name
Medim
Place of publication
Líbeznice
UT code for WoS book
—