All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Lipolytic activity of potential probiotic enterococci and additive staphylococci

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985904%3A_____%2F08%3A00322303" target="_blank" >RIV/67985904:_____/08:00322303 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Lipolytic activity of potential probiotic enterococci and additive staphylococci

  • Original language description

    In enterococci and staphylococci isolated from traditional Slovak sausages and rabbit faeces the lipolytic activity was determined. In 7 strains the lipolytic activity was absent. In remaining 13 strains the lipolytic activity varied from 61 to 471 mmolfatty acid released per h per mg of protein. In general, enterococci isolated from sausages possessed higher lipolytic activity than rabbit enterococci. On the other hand, rabbit staphylococci produced more lipase than staphylococci from sausages. Some strains studied could be recommended as starter cultures in sausage production.

  • Czech name

    Lipolytická aktivita potencionálních probiotických enterokoků a stafylokoků

  • Czech description

    Měřili jsme lipolytickou aktivitu enterokoků a stafylokoků izolovaných z fermentovaných masných výrobků a exkrementů králíků. U 7 kmenů nebyla lipolytická aktivita přítomna. U dalších 13 kmenů lipolytická aktivita kolísala mezi 61 a 471 mmol uvolněných mastných kyselin za 1 h na 1 mg proteinu. Enterokoky izolované z fermentovaných masných výrobků měly vyšší lipolytickou aktivitu než enterokoky z králíků. Na druhou stranu ale králičí stafylokoky produkovaly více lipasy než stafylokoky z masných výrobků.Některé ze studovaných bakterií lze doporučit jako startérové kultury při přípravě fermentovaných masných výrobků.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Acta veterinaria Brno

  • ISSN

    0001-7213

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    77

  • Issue of the periodical within the volume

    5

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

    000263226200012

  • EID of the result in the Scopus database