All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Sequencing of DNA variable fragment coding aspartyl-tRNA synthetase suitable for taxonomic classification and phylogenetic analysis of bacterial genera closely related to genus Lactobacillales n

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985904%3A_____%2F18%3A00501092" target="_blank" >RIV/67985904:_____/18:00501092 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Sekvence variabilního úseku genu kódujícího aspartyl-tRNA syntázu vhodná pro klasifikaci a fylogenetické analýzy zástupců určitých rodů náležejících do řádu Lactobacillales

  • Original language description

    Byl připraven a ověřen marker (aspartyl-tRNA syntáza) pro klasifikaci a fylogenetické analýzy zástupců rodů náležejících do řádu Lactobacillales. Umožňuje rychlé a přesné druhové stanovení mléčných bakterií. Předkládanou metodiku lze využít v základním výzkumu při klasifikaci a fylogenetických analýzách vybraných rodů bakterií mléčného kvašení. Především je určen pro rychlé analýzy v provozech mléčného průmyslu. n

  • Czech name

    Sekvence variabilního úseku genu kódujícího aspartyl-tRNA syntázu vhodná pro klasifikaci a fylogenetické analýzy zástupců určitých rodů náležejících do řádu Lactobacillales

  • Czech description

    Byl připraven a ověřen marker (aspartyl-tRNA syntáza) pro klasifikaci a fylogenetické analýzy zástupců rodů náležejících do řádu Lactobacillales. Umožňuje rychlé a přesné druhové stanovení mléčných bakterií. Předkládanou metodiku lze využít v základním výzkumu při klasifikaci a fylogenetických analýzách vybraných rodů bakterií mléčného kvašení. Především je určen pro rychlé analýzy v provozech mléčného průmyslu. n

Classification

  • Type

    N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1510338" target="_blank" >QJ1510338: Fermented dairy products and cheeses for the health nutrition of people, manufacturing technological processes and evaluation methods with the emphasis on the high microbiological safety and improved nutrition parameters</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    QJ1510338-02

  • Regulation ID

    Certifikovaná metodika 2018-01

  • Technical parameters

    Uplatnění molekulárních metod pro taxonomické zařazení laktobacilů.

  • Economical parameters

    Umožňuje kvalifikovaný výběr zákysových kultur a následnou stabilitu výroby.

  • Certification body designation

    Státní veterinární správa, Praha, Česká republika

  • Date of certification

  • Method of use

    C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů