Sequencing of DNA variable fragment coding aspartyl-tRNA synthetase suitable for taxonomic classification and phylogenetic analysis of bacterial genera closely related to genus Lactobacillales n
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985904%3A_____%2F18%3A00501092" target="_blank" >RIV/67985904:_____/18:00501092 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Sekvence variabilního úseku genu kódujícího aspartyl-tRNA syntázu vhodná pro klasifikaci a fylogenetické analýzy zástupců určitých rodů náležejících do řádu Lactobacillales
Original language description
Byl připraven a ověřen marker (aspartyl-tRNA syntáza) pro klasifikaci a fylogenetické analýzy zástupců rodů náležejících do řádu Lactobacillales. Umožňuje rychlé a přesné druhové stanovení mléčných bakterií. Předkládanou metodiku lze využít v základním výzkumu při klasifikaci a fylogenetických analýzách vybraných rodů bakterií mléčného kvašení. Především je určen pro rychlé analýzy v provozech mléčného průmyslu. n
Czech name
Sekvence variabilního úseku genu kódujícího aspartyl-tRNA syntázu vhodná pro klasifikaci a fylogenetické analýzy zástupců určitých rodů náležejících do řádu Lactobacillales
Czech description
Byl připraven a ověřen marker (aspartyl-tRNA syntáza) pro klasifikaci a fylogenetické analýzy zástupců rodů náležejících do řádu Lactobacillales. Umožňuje rychlé a přesné druhové stanovení mléčných bakterií. Předkládanou metodiku lze využít v základním výzkumu při klasifikaci a fylogenetických analýzách vybraných rodů bakterií mléčného kvašení. Především je určen pro rychlé analýzy v provozech mléčného průmyslu. n
Classification
Type
N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body
CEP classification
—
OECD FORD branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1510338" target="_blank" >QJ1510338: Fermented dairy products and cheeses for the health nutrition of people, manufacturing technological processes and evaluation methods with the emphasis on the high microbiological safety and improved nutrition parameters</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
QJ1510338-02
Regulation ID
Certifikovaná metodika 2018-01
Technical parameters
Uplatnění molekulárních metod pro taxonomické zařazení laktobacilů.
Economical parameters
Umožňuje kvalifikovaný výběr zákysových kultur a následnou stabilitu výroby.
Certification body designation
Státní veterinární správa, Praha, Česká republika
Date of certification
—
Method of use
C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů