Distribution of risk elements in barbel (Barbus barbus)
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68081766%3A_____%2F06%3A00044833" target="_blank" >RIV/68081766:_____/06:00044833 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/00216305:26310/06:PU64573
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Distribuce rizikových prvků ve tkáních parmy obecné
Original language description
Sledování množství kontaminantů v potravním řetězci má velký význam z hlediska nezávadnosti produktů určených pro lidský konzum. Na 4 lokalitách řeky Bečvy byl paralelně prováděn odlov parmy obecné, která byla napadena velkým množstvím vrtejšů (Pomporhynchus laevis a Acanthecephalus anguillae) s cílem zjišťování obsahu vybraných rizikových prvků (Hg, Cd, Zn, Cu, Ni, Pb, As) a MeHg v daném parazito-hostitelském systému s hlavním zaměřením na zhodnocení těchto prvků a MeHg ve svalovině parmy z konzumníhohlediska.
Czech name
Distribuce rizikových prvků ve tkáních parmy obecné
Czech description
Sledování množství kontaminantů v potravním řetězci má velký význam z hlediska nezávadnosti produktů určených pro lidský konzum. Na 4 lokalitách řeky Bečvy byl paralelně prováděn odlov parmy obecné, která byla napadena velkým množstvím vrtejšů (Pomporhynchus laevis a Acanthecephalus anguillae) s cílem zjišťování obsahu vybraných rizikových prvků (Hg, Cd, Zn, Cu, Ni, Pb, As) a MeHg v daném parazito-hostitelském systému s hlavním zaměřením na zhodnocení těchto prvků a MeHg ve svalovině parmy z konzumníhohlediska.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GL - Fishery
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Hygiena alimentorum XXVII: bezpečnosť a kvalita produktov hydiny, rýb a zveriny - záruke spokojnosti konzumenta
ISBN
80-7148-055-X
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
360-363
Publisher name
Univerzita veterinárskeho lekárstva
Place of publication
Košice
Event location
Štrbské Pleso
Event date
May 18, 2006
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—