All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Particle Suspension in Mixing Equipment - Design Optimisation

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68407700%3A21220%2F09%3A00158622" target="_blank" >RIV/68407700:21220/09:00158622 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Suspendace v míchacích zařízeních - optimalizace jejich konstrukčního uspořádání

  • Original language description

    Míchání suspenzí je jednou z nejrozšířenějších míchacích operací v chemickém, potravinářském a spotřebním průmyslu. Účelem míchání je příprava směsí požadovaných vlastností, jejich homogenizace a intenzifikace přenosu hmoty často doprovázeného chemickýmia biochemickými reakcemi. Pro projektování, konstrukci a provozování zařízení pro míchání suspenzí nebo při jejich rekonstrukcích je nutné znát frekvenci otáčení a příkon míchadla potřebný pro dosažení stavu vznosu pevné fáze resp. vytvoření homogenní suspenze. V průmyslu se nejčastěji vyskytují míchací zařízení s válcovou nádobou a s osově umístěným mechanickým rotačním míchadlem, které vytváří v nádobě nucené proudění. Při optimalizaci konstrukce těchto standardních míchacích zařízení z hlediska minimalizace energetických i provozních nákladů na míchání suspenzí byla pozornost věnována zvláště jeho geometrickému uspořádání: nádoba míchacího zařízení, narážky v míchané nádobě, typ a geometrické uspořádání míchadla.

  • Czech name

    Suspendace v míchacích zařízeních - optimalizace jejich konstrukčního uspořádání

  • Czech description

    Míchání suspenzí je jednou z nejrozšířenějších míchacích operací v chemickém, potravinářském a spotřebním průmyslu. Účelem míchání je příprava směsí požadovaných vlastností, jejich homogenizace a intenzifikace přenosu hmoty často doprovázeného chemickýmia biochemickými reakcemi. Pro projektování, konstrukci a provozování zařízení pro míchání suspenzí nebo při jejich rekonstrukcích je nutné znát frekvenci otáčení a příkon míchadla potřebný pro dosažení stavu vznosu pevné fáze resp. vytvoření homogenní suspenze. V průmyslu se nejčastěji vyskytují míchací zařízení s válcovou nádobou a s osově umístěným mechanickým rotačním míchadlem, které vytváří v nádobě nucené proudění. Při optimalizaci konstrukce těchto standardních míchacích zařízení z hlediska minimalizace energetických i provozních nákladů na míchání suspenzí byla pozornost věnována zvláště jeho geometrickému uspořádání: nádoba míchacího zařízení, narážky v míchané nádobě, typ a geometrické uspořádání míchadla.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    JP - Industrial processes and processing

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    56. konference chemického a procesního inženýrství CHISA 2009

  • ISBN

    978-80-86059-51-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    18

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Česká společnost chemického inženýrství

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Srní

  • Event date

    Oct 19, 2009

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article