The separation of reaction mixture after enzymatic hydrolyzis
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F05%3A63504064" target="_blank" >RIV/70883521:28110/05:63504064 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
SEPARACE REAKČNÍ SMĚSI PO ENZYMOVÉ HYDROLÝZE POSTRUŽIN
Original language description
Zabývali jsme se optimalizací separačního procesu reakční směsi sestávající se z klihové vody a sraženiny hydratovaného hydroxidu chromitého, která vznikla po enzymové hydrolýze chromočiněných postružin. Postužiny jsou klasifikovány jako odpad vznikajícípři egalizaci tloušťky usní v koželužském průmyslu. Jejich enzymovou hydrolýzou vznikají dva stoprocentně využitelné produkty, ale je zapotřebí je nejprve separovat - filtrací. Separace není jednoduchá vzhledem k tomu, že klihové vody mají relativně vysokou viskozitu a filtrační koláč je stlačitelný. Experimentálně jsme změřili závislost měrného odporu filtračního koláče na tlaku pro různé stupně hydrolýzy a stanovili optimální režim filtrace.
Czech name
SEPARACE REAKČNÍ SMĚSI PO ENZYMOVÉ HYDROLÝZE POSTRUŽIN
Czech description
Zabývali jsme se optimalizací separačního procesu reakční směsi sestávající se z klihové vody a sraženiny hydratovaného hydroxidu chromitého, která vznikla po enzymové hydrolýze chromočiněných postružin. Postužiny jsou klasifikovány jako odpad vznikajícípři egalizaci tloušťky usní v koželužském průmyslu. Jejich enzymovou hydrolýzou vznikají dva stoprocentně využitelné produkty, ale je zapotřebí je nejprve separovat - filtrací. Separace není jednoduchá vzhledem k tomu, že klihové vody mají relativně vysokou viskozitu a filtrační koláč je stlačitelný. Experimentálně jsme změřili závislost měrného odporu filtračního koláče na tlaku pro různé stupně hydrolýzy a stanovili optimální režim filtrace.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
JP - Industrial processes and processing
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
52. konference chemického a procesního inženýrství CHISA 2005
ISBN
80-86059-42-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
2
Pages from-to
176-177
Publisher name
Česká společnost chemického inženýrství
Place of publication
Praha
Event location
Srní, Šumava
Event date
Sep 26, 2005
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—